Bakanlar Kurulu Toplantısı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş: (1) 'TBMM'de uyum yasalarının çıkartılması sürecinde Meclis'teki partilerle sıkı bir işbirliği ve diyalog halinde Türkiye'nin hayrına olacak bu yeni yönetim modelinin gerektirmiş olduğu bütün bu uyum yasalarını en güzel şekilde konsensüs içinde çıkarabilmek için gayret etmek istiyoruz. Bu bakımdan bütün partilere kapımızın açık olduğunu ifade etmek isterim' 'Sayın Cumhurbaşkanımızın partiye dönüşü ve yapılacak kongrede genel başkan oluşuyla AK Parti kadrolarında büyük bir sinerjinin ortaya çıkacağını, AK Parti seçmenlerinin bu süreçte motive olacaklarını bir kez daha söylemek isterim'

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, 'TBMM'de uyum yasalarının çıkartılması sürecinde Meclis'teki partilerle sıkı bir işbirliği ve diyalog halinde Türkiye'nin hayrına olacak bu yeni yönetim modelinin gerektirmiş olduğu bütün bu uyum yasalarını en güzel şekilde konsensüs içinde çıkarabilmek için gayret etmek istiyoruz. Bu bakımdan bütün partilere kapımızın açık olduğunu ifade etmek isterim.' dedi.

Kurtulmuş, Çankaya Köşkü'nde, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Yüksek Seçim Kurulu'nun 27 Nisan'da halk oylaması kesin seçim sonuçlarını açıkladığını anımsatan Kurtulmuş, Türkiye'de yeni yönetim modelinin kabul edilmesiyle bir adım daha atıldığını belirtti.

Bundan sonra hızlı bir şekilde bu yeni yönetim sisteminin gerektirdiği uyum yasalarıyla ilgili adımları atacaklarını ifade eden Kurtulmuş, 'Daha önce de ifade edildiği gibi TBMM'de uyum yasalarının çıkartılması sürecinde Meclis'teki partilerle sıkı bir işbirliği ve diyalog halinde Türkiye'nin hayrına olacak bu yeni yönetim modelinin gerektirmiş olduğu bütün bu uyum yasalarını en güzel şekilde konsensüs içinde çıkarabilmek için gayret etmek istiyoruz. Bu bakımdan bütün partilere kapımızın açık olduğunu ifade etmek isterim.' diye konuştu.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'ye dönüşü

Kurtulmuş, yeni dönemin ortaya koyduğu en önemli gelişmelerden birisinin de cumhurbaşkanlarının partisi ile olan ilişkilerinin kesilmemesi olduğunu anımsattı.

Bu çerçevede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kurucusu ve doğal lideri olduğu AK Parti’ye geçişiyle ilgili sürecin başlatıldığını aktaran Kurtulmuş, şöyle devam etti:

'Bugün önce AK Parti Merkez Yürütme Kurulu, daha sonra Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantılarının ardından alınan kararla bu süreç başlatılmıştır ve 21 Mayıs'ta AK Parti Kongresi'nin hazırlıkları için düğmeye basılmıştır. Öncelikle hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Cumhurbaşkanımızın partimizin genel başkanı olması bu adımların atılmasıyla gerçekleşecek. Yarın saat 13.00'te Sayın Cumhurbaşkanımızın öncelikle partiye yeniden üye olmasıyla ilgili bir toplantı yapılacak ve böylece bu süreç tamamlanmış olacaktır. Türkiye yeni yönetim modelinin gerektirdiği adımlardan birisini de atmış olacaktır. Ben, Sayın Cumhurbaşkanımızın partiye dönüşü ve yapılacak kongrede genel başkan oluşuyla AK Parti kadrolarında büyük bir sinerjinin ortaya çıkacağını, AK Parti seçmenlerinin bu süreçte motive olacaklarını bir kez daha söylemek isterim.'

- 1 Mayıs kutlamaları

İşçi ve emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutlayan Kurtulmuş, 1 Mayıs'ın Türkiye'de uzun yıllar sürtüşme, kavga ve tartışmalara geçtiğini dile getirdi.

AK Parti iktidarının, 1 Mayıs'ı Emek ve Dayanışma Günü olarak resmi tatil ilan ettiğini hatırlatan Kurtulmuş, şunları söyledi:

'Bunun sonucu olarak basın emekçisi arkadaşlarımızın bugün bu salonda oldukça az olduğunu görüyoruz. Arkadaşlarımızın önemli bir kısmı tatildeler. Böyle anlaşılıyor. Bugün 1 Mayıs Türkiye'nin her yerinde şenlik havasında kutlandı. Çok büyük katılımlarla emekçiler meydanları doldurdular, Emek ve Dayanışma Günü'ne sahip çıktılar. Kendi haklarına, sendikal haklarına sahip çıktılar ve bayram havasında bu toplantılar gerçekleştirilmiş oldu. Toplantılar büyük oranda sükunet ve barış içinde geçti.'

Kurtulmuş, toplantıları provoke etmek isteyen bazı unsurlar olduysa da önce emekçilerin arkasından da emniyet mensuplarının bu girişimlere izin vermediklerini vurguladı.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, barış ve huzur içinde, iş barışının sağlandığı bir ortamda işçi ve emekçilerin alım gücünün sürekli arttığı ekonomik gelişme ve refahın toplum kesimlerince paylaşıldığı bir Türkiye'ye doğru adım atılmasının hep beraber sağlanması gerektiğini vurguladı.

Toplantıda ekonomiyle ilgili önemli sunumlar yapıldığını aktaran Kurtulmuş, dünya ve Türkiye ekonomisindeki son gelişmelerle ilgili Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in Bakanlar Kuruluna bir sunum yaptığını bildirdi.

- Üretim reformu

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün toplantıda üretim reformuyla ilgili görüşlerini paylaştığını belirten Kurtulmuş, şunları kaydetti:

'Önümüzdeki dönemde Türkiye'nin ekonomik bakımdan esas hedefinin üretimi artırmak, yüksek teknoloji ürünlerinin ihracatını artırmak, Türkiye'nin üretim yapısını yüksek teknolojili bir üretim haline dönüştürmek, istihdamı artırmak ve enflasyonu yeniden tek haneli seviyelere indirmek olduğu üzerinde bir görüş birliği içinde olundu. Önümüzdeki süreçte ümit ediyorum ki Türkiye'nin yeni yönetim modelinin vermiş olduğu ekonomik istikrarı artıracak bir havayla oluşumla inşallah Türkiye'de üretimin çok daha güçlü şekilde artacağını görüyoruz. İhracatın artacağını hep beraber göreceğiz, istihdamın, özellikle de genç istihdamın çok başarılı bir şekilde gerçekleşmiş olduğunu hep beraber göreceğiz.'

(Sürecek)
Kaynak: AA