Tunus'ta Dünya Sağlık Günü Etkinlikleri

Tunus'ta, 7 Nisan Dünya Sağlık Günü dolayısıyla depresyon temalı çalıştay düzenlendi.

Tunus Sağlık Bakanlığı 7 Nisan Dünya Sağlık Günü dolayısıyla 'Depresyon-Haydi konuşalım' temalı çalıştay düzenledi.

Başkent Tunus'ta düzenlenen çalıştayda uzman psikologlar ülkede depresyonla mücadelenin yollarını tartıştı.

Sağlık Bakanlığı Genel Sağlık İdaresi tarafından konuya ilişkin hazırlanan ve çalıştayda ele alınan rapora göre, Tunus toplumunun yüzde 8'i depresyon yaşıyor.

Çalıştaya başkanlık eden Psikolog Dr. Vahid el-Maliki konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tunus'ta binlerce kişinin depresyon yaşadığını ancak tedavi olmadığını belirtti.

Depresyonun belli bir sosyal tabakaya ait hastalık olmadığına dikkati çeken Maliki, 'Depresyon fakirlere has bir hastalık olmayıp, her yaş ve sınıftan insanların başına gelebilecek bir hastalık türüdür.' dedi.

Maliki, depresyonla mücadelede alınan gıdanın da önemli olduğunu belirterek, 'Omega 3 maddesinin bulunduğu gıda maddelerinin insanın duygularını kontrolde tuttuğu ifade ediliyor. Ancak bu vitaminin tedavi etmesi konusunda kesin bilgi bulunmuyor.' dedi.

Tunus İntiharla Milli Mücadele Komisyonu Koordinatörü Psikolog Dr. Fatma Şerefuddin de intiharın en önemli nedenlerinden birinin depresyon olduğunu vurgulayarak, ülkede 2015 yılında 365 intihar vakasının gerçekleştiğine ancak gerçekte yüzde 50'lik bir dilimin adli tıbba yansımadığına dikkati çekti.

Şerefuddin,aile içi diyaloğun intihar vakalarının azalmasına yardım olduğunu ifade ederek, intihar edenlerin yaş ortalamalarının da 20 ile 25 yaş arasında değiştiğini aktardı.
Kaynak: AA