ESOGÜ Hastanesi'nde Otizmli Çocukların Eserleri Sergileniyor

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Çocuk, Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Tülin Fidan’ın küratörlüğünde ve Otizmli Çocuklar Farkındalık Derneği’nin (OFDER) katkılarıyla, ‘’Otizmli Çocukların Resimleri ile Dünya’’ sergisi ESOGÜ Sanat Galerisi’nde açıldı.

ESOGÜ Hastanesi'nde Otizmli Çocukların Eserleri Sergileniyor
2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü sebebiyle gerçekleştirilen serginin açılışı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu, Başhekim Prof. Dr. Başar Sırmagül, Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Elif Doyuk Kartal ve OFDER Başkanı Telat Türeli’nin katılımıyla gerçekleşti.

Açılışta konuşma yapan Doç. Dr. Tülin Fidan, otizmli çocukların en iyi tedavi yönteminin toplumda sevgi görme, kabul görme ve özel bir eğitim olduğunu söylerken, Prof Dr. İlhami Ünlüoğlu, üniversite olarak otizmlilerle ilgili her türlü çalışmaya destek verdiklerini ve çalışan ya da öğrenci kulüplerinin ekip ruhu taşıyan çalışmalarında da işbirliğine hazır olduklarını belirterek emek veren herkese teşekkür etti.

Sergi, 7 Nisan 2017 tarihine kadar çizdikleri resimler ile iç dünyalarının kapılarını açan otizmli çocukları daha iyi anlamak isteyen sanatseverlerin beğenisine sunulacak.
Kaynak: İHA