Antalya'daki Rasanet Gençlik Vakfı Davası

Rasanet Gençlik Vakfı aracılığıyla hayırsever vatandaşlardan aldıkları bağış, himmet, kurban, burs, taşınır ve taşınmaz gayrimenkulleri terör örgütü FETÖ/PDY'ye aktardıkları iddia edilen 24'ü tutuklu 97 sanığın yargılanmasına başlandı FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, davada bir numaralı sanık olarak yargılanıyor.

Antalya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle kapatılan Rasanet Gençlik Vakfı yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 24'ü tutuklu 97 sanığın yargılandığı davanın görülmesine başlandı.

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına, tutuklu 24 sanık, yakınları ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyetince yoklama yapılmasının ardından sanıklar ifade vermeye başladı.

Aralarında Rasanet Gençlik Vakfı yöneticilerinin de bulunduğu 24'ü tutuklu 97 sanık, 'Silahlı terör örgütünü kurma veya yönetme', 'Terör örgütüne üye olma', 'Kamu kurum ve kuruluşları ve tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık' ve 'Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' gibi suçlardan yargılanıyor.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in bir numaralı, örgütün 'Antalya imamı' olduğu ileri sürülen firari Hasan Tarık Şen'in ise iki numaralı sanık olduğu davanın iddianamesinde, vakfın, dini duyguları istismar etmek suretiyle hayırsever vatandaşlardan bağış, himmet, kurban, burs, taşınır ve taşınmaz gayrimenkulleri aldıkları belirtildi.

İddianamede, öğrencilere burs vermek amacıyla örgüte ait Bank Asya'da açılan hesaplara hayırseverlerce yatırılan paraların, öğrenci evlerinden sorumlu 'bölge talebe mesulleri' tarafından, öğrencilerin banka kartı ve şifrelerinin ellerinden alınması suretiyle çekildiği, bu yolla örgüt üyelerinin, 'Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' suçunu işlediklerinin anlaşıldığı kaydedildi.

Zanlıların ifade işlemleri sürüyor.
Kaynak: AA