Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kitap Fuarına Hazırlanıyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesince bu yıl dördüncüsü düzenlenen Kitap Fuarı, 28 Nisan'da açılacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, yerel ve ulusal bazda tanınmış pek çok yazarın söyleşi ve imza programı yapacağını fuarın, 28 Nisan Cuma günü düzenlenecek törenle açılacağını ifade etti.

Tarih, uygarlık, kültür ve sanat kenti Trabzon'da bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek kitap fuarına vatandaşların ilgisini beklediklerini kaydeden Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:

'Kitap fuarı ile büyük bir kültür şöleni yaşayacağız. Öğrenciler, fuara okullardan otobüslerle ücretsiz taşınacak. Fuarda indirimler olacak. Biz yayın evlerini ve yazarları halk ile buluşturmayı çok önemsedik. Bu noktada imkanları kendilerine tahsis etmeye gayret ettik. Herhangi bir ücret talep etmedik. Fuarın ilk gününde Trabzonspor'un unutulmaz golcülerinden Şota Arveladze, Hamamizade İhsan bey Kültür Merkezi'nde düzenlenecek söyleşi programı ile Trabzonlularla bir araya gelecek. Prof. Dr. Yaşar Özbay, 'Pozitif Genç ve Yaşam' konulu konferansı ve yine aynı gün tarihçi yazar İbrahim Hakkı Gündoğdu'nun 'Tarih Boyunca Milletlerin Ağırlığı' konulu konferans ve imza günü ile kitapseverlerle birlikte olacaktır.'

Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde 7 Mayıs'a kadar açık kalacak fuarda, 90 yazar ile 90 yayın evi okuyucuyla buluşacak.

Kaynak: AA