Eğitim-Bir-Sen 1. Nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan Açıklaması
Eğitim-Bir-Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan, 16 Nisan anayasa referandumuna giderken beklentilerini ve eğitimin günceliyle ilgili değerlendirmelerini kamuoyuyla paylaştı.

Memur Sen Kayseri İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan, tüm bunlar yaşanırken sahada bazı eski alışkanlıkların problem olarak devam ettiğini anlattı. Türkiye, özgürlüklerin, bireysel hakların ve kurumsal işbirliğinin ülkesi olması gerektiğini vurgulayan Kalkan sözlerini şöyle sürdürdü;
“Kamu yetkisini kullananlar ast üst ilişkisi ile çalışanları bunaltmamalıdır. Saygı ve görgü kuralları resmi yazılarla sağlanamaz. Okullardaki ve diğer kurumlardaki idareciler çalışanlarına hareket alanı tanımalıdır. Her işin ve etkinliğin merkezden izinle yapılması ve en alt birimlerden bile her işin izinle yapılmasının talep edilmesi AK Parti hükümetinin ve özellikle cumhurbaşkanımızın ortadan kaldırmaya çalıştığı bürokratik oligarşinin hortlatılması anlamına gelmektedir. Kamu idaresinde yetki kullanan herkes başarıya, nitelikli çalışmalara, gelecek planlarının kalitesine ve milletimizin menfaatine bakmalıdır. Kamu bürokrasisi birilerinin egolarının tatmin edileceği mekanlar olmaktan çoktan çıkmıştır, eski alışkanlıklarında ısrar edenler bu kubbede hoş bir sada bırakamazlar. Kamu çalışanları stres ve baskı istemiyor, güven ve sağlıklı çalışma ortamı istiyor.”
