Türkiye'yi uçuracak bir karara hazırlanıyoruz

Referandum çalışmasına devam eden Başbakan Yıldırım'ın Bingöl'den sonraki durağı Muş oldu.

Türkiye'yi uçuracak bir karara hazırlanıyoruz
Başbakan'ın konuşmalarından satırbaşları:

Terör örgütü en büyük zararı bu bölgeye ve bu bölgenin insanına verdi. İnsanların ekmeğiyle oynadılar. Baldıran zehri içmek uğruna olsun bu sorunu ortadan kaldıracağız. FETÖ ve PKK'nın kardeş örgüt olduklarını 15 Temmuz'da gördük.

Terör örgütü en çok zararı bu bölgeye ve bu bölgenin insanına verdi. Bölgenin kalkınmasını, yatırımları engelledi. Ne PKK, ne FETÖ ne Türklerin, ne Kürtlerin, ne Arapların, ne Zazaların iyiliğini istiyor. Bunların ipleri dışarıda. Bunların iplerini tutanlar kardeşi kardeşe düşürmeyi çalışıyor.

TÜRKİYE'Yİ UÇURACAK BİR KARARA HAZIRLANIYORUZ

Bölgeye yatırımlarımız tam sürat sürüyor. Enerjide sağlıkta ulaşımda büyük yatırımlar yaptık. Şimdi daha büyük bir değişime imza atmaya hazırlanıyoruz. Türkiye'yi uçuracak bir karara hazırlanıyoruz. 16 Nisan'da hep beraber kararımız evet, evet, evet. Bizi tuzağa düşürmek isteyenleri iyi tanıyacağız. kardeşliğimizi daha da sağlamlaştırarak bunlara geçit vermeyeceğiz.

'TEDAVÜLDEN KALDIRACAĞIZ'

16 Nisan'da Evet'i basacak. Bu darbe anayasasını tedavülden kaldıracağız. Bu sistem üzerinde yıllardır kafa yoruyoruz. Bütün partiler geçmişte söz verdi. Anayasayı değiştireceğiz diye söz verdi her parti. Ama kimse yapmadı. Biz yapıyoruz. Ak Parti hayalleri gerçeğe dönüştüren partinin adıdır. Köprüler yaptık, yollar yaptık, tüneller yaptık. Bu değişiklikle birlikte demokrasi otobanını yapıyoruz.

Şehirleri viraneye döndürdüler. Sur'da, Cizre'de, Şırnak'ta Varto'da yaptıklarını hatırlıyorsunuz. Şimdi onların yıktıklarını tek tek biz yeniden yapıyoruz.

HELİKOPTERİ 3 KEZ PAS GEÇTİ

Başbakan Binali Yıldırım'ı taşıyan helikopter, muş'ta olumsuz hava şartları nedeniyle pisti üç kez pas geçtikten sonra farklı bir noktaya iniş yapabildi.

Başbakan Binali Yıldırım ve beraberindekileri Bingöl'den Muş'a götüren helikopter, yoğun sisten dolayı Muş Havaalanı pistini üç kere pas geçti. Ardından Bitlis'in Tatvan ilçesine yönelen helikopter, burada da iniş yapamayınca yeniden Muş il merkezine döndü. Kale Mahallesi'ndeki uygun bir alana inen helikopterdeki Başbakan Yıldırım ve beraberindekiler, daha sonra binlerce kişinin katılımıyla Muş Belediye Meydanı'nda yapılan mitinge geçtiler.