TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan Açıklaması

Bir dizi program için Kocaeli’ye gelen Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, “Avrupa ülkeleri ‘Biz aramızda Müslüman ülke istemiyoruz’ diyorlar” dedi.

TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan Açıklaması
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, bir dizi program için Kocaeli’ye geldi. Ziyaretlerine ilk olarak Kocaeli STK üyeleriyle bir araya gelerek başlayan Bilal Erdoğan, daha sonra TÜGVA İzmit ilçe Temsilciliği binasının açılış törenine katıldı.

Düzenlenen törene TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan’ın yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, STK ve dernek üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış töreninde konuşan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, “Burada açılacak olan mekan TÜGVA’nın herhalde en geniş temsilciliklerinden bir tanesi olacak. Sizde, bundan sonra okul dışındaki zamanlarınızda arkadaşlarınızla iyi vakit geçirmek istediğinizde, sohbet etmek istediğinizde buraya geleceksiniz, çayınızı içeceksiniz, kitap okuyabileceksiniz. Burası gençlerin güzel vakit geçirmeleri için çok güzel bir mekan. Bütün İzmitli kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.



Avrupa ülkeleri ‘Biz aramızda Müslüman ülke istemiyoruz’ diyorlar”

Avrupa ülkelerinin Müslüman ülkeleri yanında istemediğini belirten Erdoğan, “Bu Avrupalılar ne kadar kudurursa kudursun, bunlar bizi işgal isteyeli daha 100 yıl olmadı. Şuan bizim büyümemizden, gelişmemizden rahatsız olmaları, o emellerinin hala canlı olduğunu gösteriyor. Avrupa Birliği üye ülkeleri Roma’da toplantı yapıyorlar. Topluca gidip Papa’nın elini öpüyorlar. Müslüman bir ülke aralarında olsa bu iş nasıl olacaktı. Demek ki açık bir şekilde şunu söylüyorlar ‘Biz aramızda Müslüman istemiyoruz’ diyorlar. Sonra insan haklarından, demokrasiden bahsediyorlar, bırakın bunları" diye konuştu.



Avrupa ülkeleri Müslümanlara 3. Sınıf vatandaş muamelesi yapıyor”

Avrupa ülkelerinin Müslüman vatandaşlara yönelik tutumları hakkında konuşan Erdoğan, “Bırakın Müslüman ülkelerini üye yapmayı, yurtdışında yaşayan Müslüman vatandaşları da 3. sınıf vatandaş muamelesi yapıyorsunuz. Eğer onlara hakiki vatandaş muamelesi yapıyor olsaydınız, Türkiye’den oraya giden hayır ve evet kampanyacılarına da eşit muamele ederdiniz. Ama Avrupa iki yüzlülüğünü hiçbir zaman olmadığı kadar açık seçik ortaya koydu. Bu tavırda bize Mehmet Akif Ersoy’un ‘Medeniyet dediğin tek kişi kalmış canavar’ sözünü aklımıza getiriyor. Maalesef İstiklal Marşımızdaki bu ifadeyi biz aklımızdan çıkarır gibi olduk. Bir gaflet dönemi yaşadık. Bu Avrupa’nın bizim hayrımızı umacağını sandık. Yok öyle bir şey. Biz bu Avrupa’yı iyi tanıyoruz. Bizde iyi niyetli ortaklık hukuku kuracaklarsa, bize demokrasi, özgürlük, insan hakları temelinde adil bir şekilde eşit ortak statüsünde muamele göstereceklerse bizim Avrupa ile hiçbir sorunumuz olmaz. Ama sen insanlarınıza zulüm edersen, haksızlık edersen, Türkiye buna göz yummaz, bu millet buna göz yummaz, Recep Tayyip Erdoğan buna sessiz kalmaz” diye konuştu.

Kaynak: İHA