Adana Çiftçisi Projelerle Kalkınacak

Üreticinin alın teri ve emeğinin daha çok değer bulması amacıyla Adana Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü’nce hazırlanan, Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığı’nın paydaş olduğu Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı toplantılarına üreticiler yoğun ilgi gösterdi.

Adana Çiftçisi Projelerle Kalkınacak
Seyhan, Sarıçam, İmamoğlu, Karataş, Kozan ve Yumurtalık ziraat odalarında ve çiftçi kooperatiflerinde yapılan toplantılarda tarımsal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yeni yatırım tesisleri ile kısmen yapılmış tesisler, kapasite artırımı ve teknoloji yenilemesine yönelik yatırımlara hibe ve teşvik sağlandığını belirtildi.

Hibe ve teşviğe giden doğru yolu öğrendiler

Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanı Memili Güven ve Dış İlişkiler Şube Müdürü Sait Altıparmak’ın koordinesinde yürütülen toplantılarda Kasem Danışmanlık Temsilcisi Osman Demirkol, sunumlar yaparak, hibe ve teşviğe giden doğru ve kısa yolları anlattı. Osman Demirkol, son 7 yılda Adanalı çiftçilerin ve girişimcilerin 55 proje için toplam 12 milyon 156 bin lira destek aldığını, bu tutarın bölgenin potansiyeli değerlendirildiğinde son derece düşük kaldığını ifade etti.

Demirkol, zeytinyağı üretim tesisi, zeytin salamura tesisi, soğuk hava deposu, çelik silo, meyve ve sebze paketleme, bakliyat eleme ve paketleme, şalgam tesisi, meyve salatası tesisi, turşu üretim tesisi, alternatif ısıtmalı sera gibi yatırımların destek alan projeler arasında bulunduğunu ifade etti.



Büyükşehir proje hazırlık bedelinin yüzde 50’sini karşılıyor

Büyükşehir bürokratları ise hibeye esas proje tutarının alt limitinin 30 bin lira olduğunu, toplam tutarın 2 milyon liraya kadar çıkabildiğini söyleyip, yüzde 50 oranında destek verildiğini bildirdi. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin de 100 bin liraya kadar olan projelerde danışmanlık hizmeti veren firmanın hazırlık ücretinin yüzde 50’sini karşılayarak, çitçiye desteğini devam ettirdiğini kaydetti.

İnteraktif toplantılara katılan ziraat odaları temsilcileri ile çiftçiler, hibe ve teşviklerden yararlanma eğitimlerinin faydalı olduğunu dile getirip, Başkan Hüseyin Sözlü’ye teşekkür ettiler.
Kaynak: İHA