Manisa'da Kısa Dönem Erler Yemin Etti

Manisa'da, temel eğitimlerini tamamlayan 366. kısa dönem jandarma erler, düzenlenen törenle yemin etti.

İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde düzenlenen törende konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Özcan Kaplan, Türk Silahlı Kuvvetlerine katılan her Türk gencinin temel askerlik eğitimi sonrasında ay yıldızlı bayrağa ve silah üzerine el basıp and içerek askerlik görevlerine başladığını kaydetti.

Asker ailelerine seslenen Kaplan, “Canınızdan çok sevdiğiniz evlatlarınızı gururla asker ocağına yollayıp, bizlere teslim ettiniz. Sizlerin bize emaneti olan evlatlarınız, bu kutsal ocakta aldıkları üstün eğitim ve disiplin anlayışı ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin mensubu oldular. Onlarla ne kadar gurur duysanız azdır.' diye konuştu.

Daha sonra eğitimde başarılı olan askerlere ve birliğe ilk katılan askerlere, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve protokol üyeleri tarafından ödülleri ve hediyeleri verildi.

Ödül töreninin ardından birliğe ilk teslim olan asker tarafından yaş kütüğüne plaket çakıldı.

Daha sonra askerler, Jandarma Marşı eşliğinde geçiş töreni yaptı. Geçiş töreninin ardından yemin eden askerler, aileleriyle bir araya geldi.

Törene, 1. Piyade Eğitim Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Fikret Rahmi Atalay, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Dandin ve askerlerin aileleri katıldı.

Kaynak: AA