'1 Milyon 150 Bin Kadın Doğrudan Satış Sektöründe Çalışıyor'

Doğrudan Satış Derneği Başkanı Özsavaşcı: 'Türkiye'de yaklaşık 1 milyon 150 bin kadın girişimci doğrudan satış sektöründe çalışıyor. Aileleriyle birlikte 3 milyondan fazla kişi bu sektörden fayda sağlıyor' 'Doğrudan satış sektörü, son verilere göre yıllık 1,2 milyar liralık toplam satış hacmi ile 1,5 milyondan fazla kişiye kendi işini kurma veya ek gelir kazanma fırsatı veriyor'

Doğrudan Satış Derneği (DSD) Başkanı Ozan Özsavaşcı, Türkiye'de yaklaşık 1 milyon 150 bin kadın girişimcinin doğrudan satış sektöründe çalıştığını, aileleriyle birlikte 3 milyondan fazla kişinin bu sektörden fayda sağladığını bildirdi.

Özsavaşcı, DSD'nin düzenlediği 1. Doğrudan Satış Sektörü Konferansı'nda yaptığı konuşmada, sektörün dünyada ve Türkiye'de katma değer oluşturduğunu ifade ederek, Türkiye'de en hızlı büyüyen sektörlerden biri olan doğrudan satışın, son verilere göre yıllık 1,2 milyar liralık toplam satış hacmi ile 1,5 milyondan fazla kişiye kendi işini kurma veya ek gelir kazanma fırsatı verdiğini söyledi.

Doğrudan satış yönteminin, bugün tüm dünyada milyonlarca insana iş imkanı veya ek gelir sağladığını kaydeden Özsavaşcı, Dünya Doğrudan Satış Dernekleri Federasyonu’nun 2015 verilerine göre, doğrudan satış sektörünün 104 milyon insanın yeni bir iş tecrübesi edinmesi, ek gelir kazanması ve kendi işini kurmasına yardımcı olduğunu anlattı.

Doğrudan satış çatısı altında aynı amaçla çalışan birbirinden farklı kesimler bulunduğunu ifade eden Özsavaşcı, 'Ev kadınlarından gençlere, öğrencilerden emeklilere kadar farklı yaş, cinsiyet, eğitim ve deneyime sahip insanlar, bizimle birlikte keyifle çalışıyor ve çalıştıkları oranda kazanç elde ediyor.' dedi.

- 'Türkiye’de bu sektörde çalışanların yüzde 75'ten fazlası kadın'

Ozan Özsavaşcı, Türkiye’de doğrudan satış sektöründe çalışanların yüzde 75'ten fazlasını kadınların oluşturduğunu belirterek, 'Türkiye'de yaklaşık 1 milyon 150 bin kadın girişimci doğrudan satış sektöründe çalışıyor. Aileleriyle birlikte 3 milyondan fazla kişi bu sektörden fayda sağlıyor. Daha önce bu sektöre girmiş ve çıkmış insanları da hesapladığımızda, yaklaşık 12 milyon kişiye bir şekilde dokunmuş olduğumuzu görüyoruz.' ifadelerini kullandı.

Özsavaşcı, Türkiye’nin global doğrudan satış pastasından aldığı payın her geçen gün artacağını da söyledi.
Kaynak: AA