Suriyelilere Verilen Sağlık Hizmetleri

Gazipaşa Devlet Hastanesinde bu yılın ilk iki ayında toplam 304 Suriyeli hastanın muayene edildiği bildirildi.

Gazipaşa Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Dr. Şebnem Çelik yaptığı yazılı açıklamada, 2017 ocak ve şubat aylarına ait Suriyeli hasta istatistiklerini açıkladı.

Acil sağlık hizmetleri konusunda Türk ve yabancı vatandaşlar için uygulama farklılığı bulunmadığını ifade eden Çelik, acile gelen hastanın ilk değerlendirmesinin triaj alanında yapıldıktan sonra hastanın kırmızı alan (acil hasta) ya da yeşil alan (acil olmayan hasta) olarak belirlendiğini bildirdi.

Kırmızı alan acil hastaların uyruk farkı olmaksızın kimlik sorulmadan acil serviste muayene edildiklerini ifade eden Çelik, acil olmayan yeşil alan yabancı hastalarının ise diğer Türk vatandaşları gibi kimlik kontrolüne tabi tutularak tedavi edildiğini belirtti.

Bu yılın ilk iki ayında ayaktan ve acil servis dahil olmak üzere toplam 160 Suriyeli hastanın muayene edildiğini kaydeden Çelik, şu bilgileri verdi:

'Ocakta 6 Suriyeli hastaya doğum yaptırılmış, 8 hastanın da ameliyatı gerçekleştirilmiştir. Şubat ayı boyunca ise ayaktan ve acil servis dahil olmak üzere toplam 144 Suriyeli hasta muayene edilmiştir. Bu sayının 116'sının muayene ve tedavisi acil serviste 28'ininki ise polikliniklerde gerçekleştirilmiş olup, 5'i hastanemizde yatarak tedavi görmüştür. Toplam 2 doğum gerçekleştirilirken, Suriyeli 2 hasta ameliyat edilmiştir.'

Kaynak: AA