Kadir Topbaş, 'Tankını, Uçağını, Helikopterini Ve Savaş Gemisini Yapan Türkiye İstenmiyor'

Başakşehir’de fabrika işçileriyle bir araya gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Ülkeyi ekonomik bir krize sokmaya çalışıyorlar. İşte Hollanda ve Almanya’nın tutumu bunlar başka bir şey değil” dedi.

Kadir Topbaş, 'Tankını, Uçağını, Helikopterini Ve Savaş Gemisini Yapan Türkiye İstenmiyor'
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, 16 Nisan Referandum çalışmaları kapsamında Başakşehir Organize Sanayi Bölgesinde bulunan özel bir tekstil firmasının yöneticileri ve işçileriyle bir araya geldi. Öğle Yemeğine Başkan Kadir Topbaş’ın yanı sıra Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ile birlikte fabrika yöneticileri ve işçileri katıldı.

Salona gelen Başkan Kadir Topbaş, işçileri tek tek selamlayarak işçilerle birlikte yemek yedi. Yemek sonrasında konuşma yapan Başkan Topbaş, işçilere referandumun amacı ve sağlayacağı faydalar hakkında bilgiler verdi.

“Tankını, uçağını, helikopterini ve savaş gemisini yapan Türkiye istenmiyor”

Fabrika işçileriyle buluştuğu yemekte konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Türkiye’nin her türlü entrikalarla gelişmesine mani olmak için bir kıskaç altına alınmak istendiğini beraberce görüyoruz. Türkiye ciddi bir baskı altında, birçok oyunlar oynandı. FETÖ’yü devletinin her kademesinde, her alanında, iş hayatı dahil örgütleyip sistematik bir hale getirdiler. Bir üst akıl iç ve dışarıdan Türkiye’nin bu gelişmesini önlemek istediler. Başarısının önüne set çekmek istediler. Tankını, Helikopterini, savaş gemilerini yapan bir Türkiye istenmiyor. Türkiye’nin gelişmesi onları rahatsız ediyor. Bu açıdan her taraftan ciddi bir baskı var. Nasıl bir manevra yaparız da Türkiye’nin önünü keseriz çalışması var” dedi.

“Ülkeyi ekonomik krize sokmaya çalışıyorlar”

Türkiye üzerinde birçok oyunların oynanmaya çalışıldığını vurgulayan Başkan Kadir Topbaş, “Şimdi ülkeyi ekonomik bir krize sokmaya çalışıyorlar. Ülke ayağa kalkmasın, ülkede işsizlik ortaya çıksın, sıkıntılar olsun, insanlar isyan etsinler, yönetimlere baş kaldırsınlar bütün dertleri bunlar. Bunun arkasında birçok anlayış var. İşte Hollanda ve Almanya’nın tutumu bunlar başka bir şey değil. Bunlar durup dururken diplomatik nezaketi, demokrasi hiçe sayılarak yapılan adımlar. Bizler bunları yaşamaktayız. Farklı etnik yapılar olabilir, farklı siyasi düşünceler olabilir ama devletin geleceği, yarınlarımız, çocuklarımızın yarınları olduğu zaman burada birlikte hareket etmek zorundayız” diye konuştu.

Kaynak: İHA