'Darbe Sonrası Ülkemizin Milli Savunmasını Yeniden Yapılandırdık'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ülke savunmasını yeniden yapılandırdıklarını söyledi.

'Darbe Sonrası Ülkemizin Milli Savunmasını Yeniden Yapılandırdık'
Kocaeli 15 Temmuz Milli İrade Meydanında halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün Milli Savunma Bakanlığını Kocaelili bir kardeşimize emanet ettik. Milli Savunma bakanımız, işte bu ekip çalışması bilinciyle hem ülkemize hem de şehrimize hizmet ediyor. Darbe girişimi sonrasında ülkemizin milli savunmasını yeniden yapılandırırken bakanlığımıza çok önemli görevler verdik. Kuvvet komutanlarımızı, Harp Okullarımızı bakanlığımıza bağladık. Harp okullarımızı yeniden yapılandırdık. Yarın da Kara ve Deniz Harp okullarımız faaliyete başlayacak. Türk silahlı kuvvetleri için subay, astsubay ve öğrenci olarak 30 bin personel alıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli’nin şaha kalktığını belirterek, "Kardeşlerim, bizim Kocaeli ile dostluğumuz, muhabbetimiz çok eskilere, gençlik dönemlerime kadar uzanır. Bu yüzden Kocaeli’nin nereden nereye geldiğini çok iyi bilirim. Gençler fazla kalmadı 36 gün. Depremden sonra adeta yeniden inşa edilen Kocaeli’nin yaralarını sarmakla kalmayıp, ekonomi, alt yapı, istihdamda, sosyal ve kültürel faaliyetlerde ulaştı. Kocaeli adeta şaha kalktı. Bakanlarıyla, milletvekilleriyle, valileriyle uyum içinde örnek bir ekip çalışması yürütmenin büyük bir payı vardır. Diğer yandan Kocaeli’nin gelişmesi, kalkınması büyümesi bakımından çok önemli projeler de aksamadan ilerliyor. Büyükşehir Belediyesinin tramvay hattı inşaatı sürüyor. Metro projesi çalışmalarına da başlandı. Beraber yürüdük bu yollarda unutmayın. Beraber ıslandık bu yağmurda unutmayın. Şimdi Kocaeli’de şehir hastanesi, bin 180 yatak kapasitesiyle abide bir eser olarak yükseliyor. Stadyum bitmek üzere. Kocaeli’yi geleceğe taşıyacak projelerden biri olarak gördüğüm bilişim vadisinin ilk etabı tamamlanmak üzere. Osmangazi köprüsü ve otoyol, Körfez kıyısındaki trafiği büyük ölçüde rahatlattı mı? Yapamaz diyorlardı yapıldı mı? Biz yaparız. İman öyle bir şeydir ki tekeden bile süt çıkartır. Mesele inanmak. Azmetmek geçtiğimiz 14 yılda Kocaeli’de yaptığımız yatırımların tutarı 20 milyar kat trilyon. Hiçbir zaman Kocaeli’yi aman ha ötelemedik. Çünkü Kocaeli bunlara layık. Kocaeli, kişi başına düşen milli gelir bakımından ülkemiz ortalamasının epeyce üzerinde bir yer alıyor. Sanayide ve ticarette olduğu gibi doğal güzellikleriyle de müstesna bir yere sahip Kocaeli devam eden projelerle çok daha iyi yerlere ulaşacaktır. Bu gün de elimiz boş gelmedik. Toplam yatırım tutarı bir katrilyon 352 trilyon lira 386 ayrı eser. Kamu yatırımları, belediye hizmetleri, özel sektör vesaire hepsi. Eğitimde pansiyon, derslikler. Resmi açılışları yapıyoruz" diye konuştu.

(Refik Fidan - Gürcan Yılmaz - Kaan Kızıl - İsmail Gündüz - Cihan Atik / İHA)
Kaynak: İHA