'Automechanika Istanbul' 6 Nisan'da Kapılarını Açacak

Messe Frankfurt İstanbul Uluslararası Fuarcılık Şirketi Genel Müdürü Yardım: 'Automechanika Istanbul, Frankfurt ve Shanghai’dan sonra otomotiv endüstrisinin en büyük 3. fuarı” TAYSAD Yönetim Kurulu Üyesi Kaya: 'Türkiye otomotiv alanında kendini iyi konumlarsa daha birçok başarılara imza atacaktır'

Uluslararası otomotiv endüstrisi fuarı Automechanika İstanbul, 11. kez sektörün nabzını tutmaya hazırlanıyor. Otomotiv sektörünün bölgedeki kapsamlı etkinliği, TÜYAP Fuar Merkezinde 6-9 Nisan'da gerçekleştirilecek.

Messe Frankfurt İstanbul Uluslararası Fuarcılık Şirketi Genel Müdürü Tayfun Yardım, fuarın basın toplantısındaki konuşmasında, dünyada 16 farklı şehirde bu fuarı organize ettiklerini belirterek, “Fuarı 2001 İstanbul’da yapmaya başladık. Automechanika Istanbul, Frankfurt ve Shanghai’dan sonra otomotiv endüstrisinin en büyük 3. fuarı.” ifadesini kullandı.

Fuarda e-mobility ve yeni nesil teknolojiler alanında etkinlikler olacağını bildiren Yardım, “Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan e-mobility ve yeni nesil teknolojiler alanında geleceğin teknolojileri konusundaki baş döndürücü yenilikler için bir buluşma noktası olacak. Otomotiv ana sanayisi, tedarikçiler ve yeni girişimciler bu alanda alternatif sürüş sistemleri, otonom sürüş, geleceğin filo yönetimi, akıllı şarj istasyonları, data yönetimi, alternatif yakıt teknolojileri konusundaki çalışmalarını sergileyecekler. Aynı zamanda uzaktan bakım, telediagnostik, pil ve akü alanındaki heyecan verici teknolojik gelişmeler tartışılacak ve sunumlara yer verilecek.” diye konuştu.

Taşıt Araçları ve Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Yönetim Kurulu Üyesi Hayri Kaya da 2001’den beri fuara destek verdiklerini belirterek, 'TAYSAD üyesi olarak fuara katılan firmalar 50’nin üzerine ulaştı. Fuar yeni ürünlerin sunulmasında, bölgesel iş fırsatlarının yakalanmasında önemli rol oynuyor. Fuar süresince katılımcılara pazar ile ilgili bilgilerin aktarılması da ayrı bir önem taşımaktadır.' değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin küresel otomotiv sektöründe önemli bir oyuncu olduğunu vurgulayan Kaya, Türkiye'nin dünya sıralamasında 15. sırada olduğunu ve Avrupa'ya en fazla araç ihraç eden ülke olduğu bilgisini paylaştı.

Kaya, şunları kaydetti:

'Türkiye otomotiv alanında kendini iyi konumlarsa daha birçok başarılara imza atacaktır. Türkiye’nin coğrafi yakınlığı ve Gümrük Birliği Anlaşmasına üyesi olması nedeniyle bu imkanı var. Gümrük Birliği Türkiye'nin bir kurtuluş reçetesi. Bunu anlayıp ona göre çalışmalıyız. Aksi takdirde Avrupa'ya mal satabilecek dünya ölçeğinde birçok firma var. Otomotiv sektöründe tedarik konusunda dünyada ilk 10’a gelmeyi hedefliyoruz. Bunun için Türkiye'de Ar-Ge merkezlerin yaygınlaştırılmasını önemsiyoruz. Ülkemizde 360 civarında Ar-Ge merkezi var. 103'ü otomotiv sektörüne bağlı çalışıyor.Bu fuarlar vesilesiyle yeni müşteriler kazanmayı hedefliyoruz.'

- Automechanika İstanbul Fuarı hakkında

Toplam 13 salonda düzenlenen fuarda, ziyaretçilerin aradıkları ürün ve firmaları kolayca ve yorulmadan bulabilmeleri amacıyla birçok özel alan bulunacak.

Fuar, bölgenin tüm otomotiv sektörü profesyonellerini bir araya getirerek, ürünlerin sergileneceği, teknolojinin ve sektördeki yeniliklerin yakından takip edileceği, eğitim, seminer, sergi ve simülasyonlarla uluslararası bir buluşma sunmaya hedefliyor. Fuar yetkilileri, Avrupa, Ortadoğu, Kuzey Afrika başta olmak üzere çok sayıda ülkeden sektör profesyonelini bir araya getirecek olan fuarın, Türkiye’nin konumu itibarıyla çevre ülke pazarlarına yatırım yapmayı hedefleyen tüm yerli ve yabancı firmalar için bölgenin uluslararası ticaret platformu olacağını aktardı.

Ayrıca Ekonomi Bakanlığı desteğiyle düzenlenecek alım heyeti programıyla, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesinden heyetlerin ağırlanacağı ve programa katılan firmaların uluslararası alıcılarla bir araya gelerek yeni iş anlaşmaları sağlama fırsatlarına zemin hazırlanacağı belirtildi.

Seminer, panel ve atölye programlarının da düzenleneceği fuara, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD), Tüm Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu (TOBFED), Satış Sonrası Otomotiv Tedarikçileri Derneği (AASA), Taşıt Araçları İhtisas Sanayici ve İşadamları Derneği (TAİSAD), Akümülatör Ve Geri Kazanım Sanayicileri Derneği (AKÜDER), Otomotiv Parçaları Yeniden İmalatçıları Derneği (APRA) gibi birçok sivil toplum kuruluşu destek veriyor.

Kaynak: AA