Tarsus'ta 97 Hak Sahibine Tapusu Verildi

Tarsus'ta arazi toplulaştırılmasından dolayı 97 hak sahibine tapuları verildi.

Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Ziraat Odası Salonu'nda düzenlenen tapu teslim töreninde yaptığı konuşmada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Çiçekli Mahallesi'nde bulunan ve mülkiyeti hazineye ait arazilerden 2 bin 408 dekarın hak sahiplerine verildiğini belirtti.

Tapunun, mal sahibi olunduğuna dair önemli bir belge olduğunu ancak bu alanların en verimli şekilde üretime ve ekonomiye kazandırılması gerektiğini ifade eden Ünal, 'Paylaşmak güzel, emek kutsaldır. Paylaştığımız sürece bereket daha da artar. Paylaşana Allah daha çok verir. Bir şeyin değerini en iyi emek sarf eden bilir. Sizler de bu tapuları alarak bundan böyle üreteceksiniz. Kazanacaksınız, kazandıracaksınız. Kazandıklarınızın bir kısmını mutlaka paylaşın. Sizlere bol ve bereketli çalışmalar diliyoruz.' dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yüksel Şahin de İçel'in çok önemli bir tarım bölgesi olduğunu aktardı.

İçel'de 100'ün üzerinde ürün yetiştirildiğini anlatan Şahin, 'İçel sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en önemli tarım bölgelerinden biri. Bakanlığımız çok yerde arazileri tarım bölgesi ilan ederek korunmasını sağladı. Şimdi burada 97 hak sahibi köylüye 115 parsel ve toplam 2 bin 408 dekar arazinin tapularını veriyoruz.' diye konuştu.

Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer ise dağıtılan arazilerin bölge ve ülke ekonomisine katkılar sağlayacağını vurguladı.

Tarım ve toprağın her insan için çok önemli olduğunu belirten Ergezer, 'Bakın toprakla uğraşanlar hep daha sağlıklıdır. Biz üreticiler olarak bereketli topraklara sahip olduğumuzun bilinciyle üretmeye ve teknolojiyi yakalamaya devam edeceğiz.' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından hak sahiplerine tapuları verildi.

Kaynak: AA