İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı

ATO Başkanı Baran: 'Fuar, alanında dünyanın üçüncü, Türkiye'nin ise en büyüğü' TÜKİD Yönetim Kurulu Başkanı Şendil: 'Yeni ürünler üreterek ve markalaşarak ihracatımızı artıracağız'.

Dünyanın üçüncü büyük ofis malzemeleri ve kırtasiye fuarı olma özelliği taşıyan İstanbul Kırtasiye Ofis fuarı başladı.

Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) ile TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri AŞ iş birliğinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) desteğiyle düzenlenen fuar, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin katılımıyla ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Toplamda 30 bin metrekarelik alanda 18 ülkeden 216 markanın, 165 firma ve firma temsilciliğinin katılımıyla başlayan fuarın açılışında konuşan Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, fuarların, firmaların yeni ürünlerini piyasaya sunmaları için önemli bir fırsat taşıdığını söyledi.

İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarının alanında dünyanın en büyük üçüncü, Türkiye'nin ise birinci etkinliği olduğunu dile getiren Baran, katılımcı firma ve ziyaretçi sayısı ile ürün çeşitliliğinin her geçen gün arttığını aktardı.

Baran, kırtasiyeye olan talebin her geçen gün arttığını kaydederek, Türkiye'nin 80 milyon nüfusunun bulunduğunu, ülkedeki kırtasiye sektörünün gelişmeye devam ettiğini bildirdi.

Kırtasiye ve ofis ürünlerinin mali gücü ve etki ettiği sektörler açısından çok önemli olduğunu ifade eden Baran, '2 milyar dolarlık bir pazar büyüklüğüne sahip olan sektör ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor. 20 bin perakendeci faaliyet gösteriyor.' dedi.

- 'İhracat potansiyelimiz var'

Baran, Türkiye'nin özellikle Orta Doğu pazarındaki coğrafi avantajını kazanca çevirmesi gerektiğini belirterek, 'Türkiye'nin kırtasiye ürünlerinde ihracat potansiyeli var.' diye konuştu.

Tüm sektörlerde sağlıklı ve kaliteli ürünlerin artık daha fazla öne çıktığını ifade eden Baran, sağlığa zararlı kırtasiye ürünlerinin kullanılmaması yönünde velileri uyardı.

Baran, 'Menşei bilinmeyen, kanserojen maddeler içeren merdiven altı kırtasiye ürünlerinden uzak dursun velilerimiz. Üreticisi, ithalatçısı belli, denetlenmiş ürünler tercih edilmeli.' dedi.

- 'İhracatımızı artıracağız'

TÜKİD Yönetim Kurulu Başkanı Vecdet Şendil, kırtasiye ve ofis ürünleri alanında markalaşmaya yönelik çalışmalar yapacaklarını belirterek, 'Yeni ürünler üreterek ve markalaşarak ihracatımızı artıracağız.' dedi.

Fuar hakkında istatistiki bilgiler paylaşan Şendil, bu yıl katılımı artırmak ve etkinliğin verimli geçmesini sağlamak adına bazı çalışmalar yaptıklarını aktardı.

Şendil, 'Fuarın doğru ve verimli geçmesi adına katılımcı firmaların pazarlama bütçesinden ayırarak perakendecileri buraya getirdik ve misafir ediyoruz. Perakendecilerin buraya gelip fuarı, yeni ürünleri görmesi önemli.' diye konuştu.

TOBB tarafından fuara önemli destek geldiğini kaydeden Şendil, bunun öneminden bahsetti.

TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü, fuarın 216 markanın katılımıyla 30 bin metrekarelik alanda ve 4 salonda kapılarını ziyaretçilerine açtığını söyledi.

Fuarın iç ve dış satışlara destek sağlayacağını vurgulayan Ersözlü, etkinlikte 71 ülkeden katılımcıların olacağını bildirdi.

- En yeni ürünler bu fuarda

Ofis malzemeleri ve kırtasiye ürünleri alanında dünyanın üçüncü, Türkiye'nin en büyük etkinliği olan İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı, en yeni ürünlerle kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Fuarda Türkiye'nin önde gelen markaların yanı sıra Amerika, Almanya, Avusturya, Çin, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Hindistan, Hong Kong, İngiltere, İspanya, İtalya, Japonya, Kore, Tayland, Tayvan, Yeni Zelanda ve Yunanistan'ın önde gelen firmaları en son teknolojiye sahip yenilikçi ürünlerini sergiliyor.

Okul, kırtasiye, kağıt, ofis malzemeleri ve oyuncak sektöründe dünya ile rekabet eden Türkiye pazarının bir araya geldiği fuar bu yıl 4 salonda gerçekleştiriliyor.

Fuar, 26 Şubat'ta sona erecek.
Kaynak: AA