İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası Belçika Yolcusu

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası, yurt dışında ilk konserini vermeye hazırlanıyor.

İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası Belçika Yolcusu
Tepebaşı Belediye Meclisi’nin Şubat ayı ilk toplantısında, İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası’nın Belçika’da düzenlenecek festivale katılması da oylandı. Tepebaşı Belediyesi ‘İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası’nın 29 Nisan-2 Mayıs tarihleri arasında Avrupa Komisyonu’nun desteklediği ve Belçika’nın Neerpelt kentinde düzenlenecek olan, Gençler için Avrupa Müzik Festivali’ne katılacak olması Tepebaşı Meclisi’nin gündemine geldi. Söz konusu festivale 95 çocuk, 10 eğitmen ve 1 sağlık görevlisinin katılacağı ve 95 çocuğun yol giderlerinin yarısının, 10 eğitmenin ise tamamının Türk Hava Yolları tarafından, çocukların konaklama ve yemek giderlerinin ise Belçika Festival Komitesi tarafından karşılanacağı belirtildi. Öte yandan 95 çocuğun yol giderlerinin yarısı ve 1 sağlık görevlisinin harcırah ile yol masraflarının belediye bütçesi tarafından karşılanması mecliste karara bağlandı. İlgili madde, oy birliği ile kabul edildi. Kültür Bakanlığı ve diğer kuruluşlar ile sponsorluk görüşmeleri devam ediyor.

Konuyla ilgili konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, senfoni orkestrasının şehir dışı konserler ile tanınırlığının arttığını vurgulayarak, Belçika’da düzenlenecek konsere katılmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Ataç, “Senfoni orkestramız 12. konserini İzmir Bergama’da vermişti. Şimdi de Belçika’da bir konser verecekler. Amacımız çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzaklaştırarak müzikle tanıştırmaktı. Kısa sürede 400 çocuğumuza ulaştık. Şimdi yeni bir orkestranın daha planlamasını yapıyoruz. Böylece 400 çocuğumuz daha bu güzel ekibin bir parçası olacak. Bu bir sosyal sorumluluk projesi ancak 6 çocuğumuz şimdiden konservatuar öğrencisi oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Çocuklarımız ile ne kadar gurur duysak azdır” ifadelerini kullandı.

Gençler İçin Avrupa Müzik Festivali, Avrupa Birliği-Yaratıcı Avrupa Programı tarafından destekleniyor. Yaratıcı Avrupa Kültürünü Geliştirme İşbirliği Projesinin bir parçası olan festival bu yıl 29 Nisan-2 Mayıs 2017 tarihlerinde Belçika’da gerçekleştirilecek.
Kaynak: İHA