AK Parti Antalya Milletvekili Uslu Açıklaması

'(Yeni cumhurbaşkanlığı sistemi) Bu sistem bizi koşar adımlarla, engelsiz bir şekilde ileriye götürecek. O yüzden bu yeni değişiklik çok önemli'

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, yeni cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili olarak, 'Bu sistem bizi koşar adımlarla, engelsiz bir şekilde ileriye götürecek. O yüzden bu değişiklik çok önemli.' değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Kaş Teşkilatı tarafından ilçede bir otelde düzenlenen halk oylaması bilgilendirme toplantısına katılan Uslu, burada yaptığı konuşmada, referandumun bir seçim, güven oylaması veya AK Parti'nin oylaması olmadığını, bunun bir halk oylaması olduğunu kaydetti.

Referandum ile yeni cumhurbaşkanlığı sisteminin oylanacağını ifade eden Uslu, 'Anayasa değişikliğini oyluyoruz. Bunun için bütün partilerin tabanlarına gideceğiz, hiç ayrım yapmayacağız. Herkese ulaşacağız ve bu sistemi anlatacağız. Bu sistemin anlatamayacağız bırakın bir cümlesi, virgülü bile yok. Bu metin hem akılcı hem tarihi gerçeklerden kurulu hem de hukuki bir metin.' dedi.

Toplumun kesinlikle ötekileştirilmeyeceğini, herkesin değişikliğe 'evet' veya 'hayır' diyebileceğini kaydeden Uslu, ama kendilerinin, 'evet' oyunun çıkması için gece-gündüz çalışacaklarını söyledi. Uslu, 'Neden? İstikbalimiz, geleceğimiz, güçlü ve büyük Türkiye, ekonomimizin daha hızlı büyümesi, daha zengin ve müreffeh bir ülke için 'evet' deyin.' diye konuştu.

PKK, FETÖ gibi örgütler ile HDP gibi partilerin 'hayır' kampanyası yaptığını belirten Uslu, 'PKK bu ülkenin hayrına bir şeye çalışır mı? Çalışmaz. CHP geçmişte istikrarsızlık yaşadığı için bu sisteme 'evet' diyebilecekleri umudunu görüyoruz. CHP tabanı evet diyebilir. Bu sistem, eninde sonunda CHP'nin genel merkezini değiştirecek. Bunu bildiği için CHP lideri Kılıçdaroğlu 'hayır' diyor.' ifadelerini kullandı.

Uslu, yapılacak değişikliğin, Türkiye'nin 10 yılını değil, 100-200 yılını etkileyeceğini ifade ederek, şöyle konuştu:

'Şimdiye kadar siyaset aracılığıyla her şeyi düzenlemeye çalışıyorduk, şimdi sistem aracılığıyla düzenleyeceğiz. Öyle bir sistem kuracağız ki kaza ortaya çıkmayacak, duvara toslamayacağız, yavaşlamayacağız. Bu sistem, bizi koşar adımlarla engelsiz bir şekilde ileriye götürecek. O yüzden bu yeni değişiklik çok önemli. Gece-gündüz, ev ev, herkese anlatmamız lazım. Evet oylarıyla milletin huzuruna çıkarak, yeni sistemi Türkiye'ye, çocuklarımıza armağan edeceğiz. Ben şuna inanıyorum, o beyaz oy, evet, benim çocuklarıma bırakacağım en onurlu miras olacaktır. Sizin de verdiğiniz 'evet' oyları, bırakacağınız en onurlu miras olacaktır. 16 Nisan'da son sözü millet söyleyecek.'

Toplantıya, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, İl Başkan Yardımcısı Tahir Özdaş, Kaş İlçe Başkanı Mutlu Ulutaş, Demre İlçe Başkanı Bayram Arıcı, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Teşkilatı üyeleri ve partililer katıldı.

Kaynak: AA