Antalya'nın Sebze Ve Meyveleri Almanya'da Tanıtıldı

BAİB Başkanı Satıcı: 'Avrupa'daki sebze krizini fırsata çevirmek isteyen Batı Akdenizli ihracatçılarımız Almanya'da önemli iş görüşmeleri gerçekleştirdi'.

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkanı Mustafa Satıcı, Antalya'da üretilen yaş sebze ve meyvelerin, Almanya'da tanıtıldığını bildirdi.

Satıcı, yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa kıtasında, özellikle İspanya'da etkili olan soğuk hava ve tarımsal üretim alanlarının karla kaplı olması nedeniyle Avrupa ülkelerinde sebze krizi yaşandığını ve sebze fiyatlarının ciddi şekilde arttığını kaydetti.

Batı Akdenizli yaş meyve ve sebze ihracatçılarının Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Fruit Logistica Fuarı'na katıldığını belirten Satıcı, 'Avrupa'daki sebze krizini fırsata çevirmek isteyen Batı Akdenizli ihracatçılarımız, Almanya'da önemli iş görüşmeleri gerçekleştirdi.' dedi.

Avrupa'da yaşanan sebze krizini Antalya için fırsata çevirmek isteyen BAİB heyetinin, Fruit Logistica Fuarında stant açarak yaş sebze ve meyve ürünlerini tanıttığını vurgulayan Satıcı, açıklamasında şu bilgileri verdi:

'Heyetimiz, fuar alanında tanıtımı yeterli görmeyip, başta Berlin Hali olmak üzere, tüketicilerin en çok tercih ettiği süpermarketlerde görüşmeler gerçekleştirdi. Almanya'nın önde gelen süpermarket zincirlerine yapılan ziyaretler bölgenin yaş sebze meyve ihracatının daha da artırılması adına umut verdi.'
Kaynak: AA