Edremit'te 40 Kilometre Sıcak Asfalt Yapıldı

Van'ın Edremit Belediyesi, inşaat sezonu boyunca 40 kilometre sıcak asfalt ve 16 bin metrekare de parke taşı döşeme çalışması yaptı.

Edremit Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli'nin talimatıyla Eminpaşa Mahallesi'nde başlatılan asfalt çalışmalarında, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığının da katkılarıyla 40 kilometre sıcak asfalt serimi yapıldı.

İlçedeki yolların yenilenmesi kapsamında 17 kilometre asfalt yama, 155 kilometre stabilize yol yapım çalışmasını tamamlayan ekipler, 3 bin metre büz ve 6 bin metre korige boru döşemesi, 5 kilometre yol açma, yeni kavşak ve refüj yapımı, 16 bin metrekare parke taşı ile 17 bin metrekare parke taşı onarımı çalışmalarına imza attı.

Yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Çiçekli, bölgede çalışma sezonunun kısa sürdüğünü, bunun için yoğun bir mesai harcadıklarını söyledi.

İlçede asfaltsız ve parke taşı bulunmayan yolun kalmaması için büyük mücadele verdiklerini dile getiren Çiçekli, "Doğu Anadolu Bölgesinin incisi konumundaki Edremitimiz için ne yaparsak azdır. Biz de ekip arkadaşlarımızla vatandaşlarımız için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Önceki dönemlerle kıyaslanamayacak kadar büyük hizmetleri hayata geçirdik. Her şey Edremitimiz için diyerek hayata geçirdiğimiz hizmetleri bundan sonra da aynı şevkle yapmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Çiçekli, halkın kış aylarında çamur deryasından, yaz aylarında ise tozdan kurtulması için çalıştıklarını belirterek, Edremit'i geleceğe taşımak için çok önemli adımlar attıklarını, altyapı ve yol çalışmalarını da aralıksız sürdürdüklerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ve Ankara Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle asfaltlama çalışmalarını bu yıl tamamladıklarını kaydeden Çiçekli, "Yaptığımız çalışmalarla halkımız da rahata kavuştu. Bu bağlamda başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'a, bakanlarımıza ve hükümetimize, doğunun incisi güzel ilçemiz Edremit'e göstermiş oldukları destek için ilçe halkım adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

Vatandaşlar da yürütülen hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek, Çiçekli'ye teşekkür etti.

Kaynak: AA