Artvin Valisi Doğanay'dan Suriyeli Ailelere Ziyaret

Artvin Valisi Ömer Doğanay ile eşi Esma Doğanay, "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında Ardanuç ilçesinde Suriye uyruklu iki aileyi ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile 81 ilin valisinin eşleri tarafından yürütülen proje kapsamında, ziyaret gerçekleştirildi.

Suriye’deki iç savaştan kaçarak geldikleri Artvin'in Ardanuç ilçesinde yaşayan Nurettin-Remziye Amro ile Ahmet-Afra Süleyman ailelerini evlerinde ziyaret eden Doğanay çifti, ailelerle bir süre sohbet etti.

Vali Doğanay, kaymakamlık tarafından tahsis edilen kamu lojmanında yaşayan Suriyeli ailelerin talep ve sorunlarını dinledi. Vali Doğanay ile eşi, çocuklarla yakından ilgilenerek çeşitli hediyeler verdi.

Suriye'de yaşanan savaşın birçok insanı evinden, yurdundan ve topraklarından göç etmeye zorladığını belirten Vali Doğanay, şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak, ülkemize sığınan tüm kardeşlerimize hem kapılarımızı hem de gönüllerimizi açtık. Türk milleti kendisine sığınanlara karşı her zaman misafirperverliğini göstermiş, sofrasını onlarla paylaşmış, yiyecek ekmeğini, içecek suyunu onlarla paylaşma güzelliğini göstermiştir."

Doğanay, Suriyeli misafirleri kaldıkları evlerinde eşiyle ziyaret ederek ihtiyaçlarının olup olmadığını görmek istediklerini ifade ederek, "Şunu memnuniyetle ifade edebilirim ki devletimiz tüm olanaklarını kendi vatandaşlarımızda olduğu gibi Suriyeli misafirlerimizin ihtiyaçlarının karşılanmasında da kullanmaktadır. Suriyeli misafirlerimiz ülkelerindeki sorun giderilene kadar devletimizin ve bizlerin misafiridir.

Onların her türlü ihtiyaçlarının giderilmesi için her türlü imkan kullanılmaktadır." diye konuştu.

Suriyeli aileler ise ziyaretten duydukları memnuniyetini dile getirerek, Türkiye'nin kendilerine sahip çıktığını ve barınma başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi.

Kaynak: AA