Kırşehir'de Mevlid-İ Nebi Etkinliği

Kırşehir'de Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi.

Etkinliklerde, tarihi Kapucu Cami önünde başlayan kortej yürüyüşü Kırşehir Belediyesi Mehter Takımının seslendirdiği ilahiler ile Atatürk Caddesi'ne kadar sürdü. Atatürk Caddesi'nde bulunan esnaf ve vatandaşlara Kırşehir Valisi Necati Şentürk ve protokol üyeleri tarafından karanfil ve ilmihal kitapları hediye edildi.

Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde devam eden programda konuşan Vali Şentürk, Hz. Peygamber'in yaşam tarzını tüm Müslümanlar'ın hayatta kendilerine kılavuz olarak görmeleri gerektiğini söyledi.

Hz. Peygamber'in yaşantısını kendine örnek alanların gerçek mutluluğu yakalayacaklarını vurgulayan Şentürk, "Her zaman Peygamber Efendimizi anarak onun gösterdiği doğru ve hakiki yolda yürüyenler gerçek saadete kavuşacaklardır. Yaptığımız her işimizde Peygamber Efendimizin yaşam tarzını kendimize kılavuz etmeliyiz. Ve O’nu çok çok sevmeli, anmalı ve anlamalıyız. Bu yıl Peygamber Efendimizin doğumu nedeniyle Mevlit Kandili'ni çarşamba akşamı bütün Kırşehirliler ile idrak ettik. Tüm vatandaşlarımız için de etkinlikler düzenleyerek bir ve beraber olmak istedik." sözlerini kullandı.

Etkinlikte Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay konferans verirken, şair İbrahim Sadri ise Hz. Peygamber için yazılmış şiirleri seslendirdi.

Mevlid-i Nebi etkinlikleri kapsamında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verildiği programa vatandaş yoğun ilgi gösterdi.

Kaynak: AA