2018 Türki̇ye İhsan Yener İnternet Klavye Şampi̇yonası

İntersteno Türk Grubu Başkanlığı ile F Klavye ve Bi̇lgi̇ İşlem Derneği̇: 'Şampiyonaya, tüm öğrencileri, öğretmenleri ve F klavye ile on parmakla seri yazan herkesi bekliyoruz'.

2018 Türki̇ye İhsan Yener İnternet Klavye Şampi̇yonası'na başvuruların başladığı bildirildi.

İntersteno Türk Grubu Başkanlığı ile F Klavye ve Bi̇lgi̇ İşlem Derneği̇'nden yapılan açıklamada, Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu (INSTERTENO) tarafından 1955 yılından beri organize edilen Dünya Klavye ve Bilgisayar Şampiyonalarına ilave olarak 2003 yılından itibaren internet üzerinden Türkiye ve Dünya İnternet Şampiyonalarının düzenlendiği belirtildi.

Bugüne kadar yapılan yarışlarda Türklerin 39 rekorlu 89 dünya şampiyonluğu elde ettiği vurgulanan açıklamada, "Geçmiş yıllarda olduğu gibi, bu yıl da çalışkan ve üstün yetenekli gençlerimizden yeni şampiyonluklar beklemekteyiz. 1 Aralık 2017'den 30 Aralık 2017'ye kadar kayıtları, 2 Ocak 2018'den 20 Ocak 2018'e kadar yarışları yapılacak 2018 Türkiye İhsan Yener İnternet Klavye Şampiyonası'na tüm öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve F klavye ile on parmakla seri yazan herkesi bekliyoruz." denildi.
Kaynak: AA