GÜNCELLEME - FETÖ Şüphelileri Yunanistan Sınırında Yakalandı

Haklarında arama kaydı bulunan FETÖ şüphelisi 4 kişi tutuklandıADLİ SÜREÇ EKLENDİ.

Edirne'de Jandarma ekiplerince Yunanistan sınırında düzenlenen operasyonda, aralarında meslekten ihraç edilen öğretmen ile polislerin de bulunduğu 15 şüpheli ile bunlara yardım eden kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, İpsala ilçesi Paşaköy köyünde bir minibüsü durduran jandarma ekipleri, H.B (26), H.S (34), S.G.K (26), M.D (35), eski öğretmen İ.Ö (49), eski komiser yardımcısı M.B (26), iş güvenliği uzmanı A.G (42), biyoloji öğretmeni N.G (40), eski başkomiser G.K (35), İngilizce öğretmeni H.K (31), eski akademisyen M.M.A (26), eski emniyet amiri E.S (38), OHAL kapsamında kapatılan Irmak Alevi Bektaşi Kültür ve Eğitim Derneği'nin Başkanvekili C.C (42), eski öğretmen Y.D (30), eski komiser yardımcısı A.K (26) ile bunlara yardım eden İ. Ö gözaltına alındı.

Şüphelilerin yanındaki 5 çocuk ise zanlıların yakınlarına teslim edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı oldukları iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerden bir bölümü hakkında arama kararı bulunduğu, bazılarının ise ByLock kullandığı belirlendi.

Şüphelilerden E.S ile H.S soruşturmalarının devam ettiği Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Jandarmadaki işlemleri tamamlanan M.M.A, A.G. ile G.K. de adliyeye gönderildi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile siyasetçiler ve gazetecilerin de olduğu bazı kişileri usulsüz dinledikleri iddiasıyla yargılanan ve 3 yıldır aranan firari sanık eski İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı E.S'nin Eskişehir'de sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı, eşi H.S'nin işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Ayrıca, ByLock kullandığı tespiti bulunan şüphelilerden Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği'nce arama kaydı bulunan A.G, Kocaeli 1. Sulh Ceza Hakimliği'nce arama kaydı bulunan M.M.A. ile Erzurum Anayasal Düzene Karşı Suçlar ve Terör Suçları Soruşturma Bürosu'nca arama kaydı bulunan G.K. tutuklandı.

Kaynak: AA