Konya'daki FETÖ/PDY Çatı Davası

FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 527 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Konya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 170'i tutuklu 527 kişinin yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Konya 9. Ağır Ceza Mahkemesince Büyükşehir Belediyesi tarafından özel hazırlanan merkez Meram ilçesindeki Fatih Sultan Mehmet Spor Salonu'nda görülen çatı davası duruşmasında, tutuksuz sanıkların savunmaları dinlendi.

Duruşmaya, sanıklar, yakınları ile avukatları katıldı.

Tutuksuz sanıklardan Sıtkı A, savcılıkta verdiği "Ev abiliği yapmadım." ifadesinin, mahkeme heyeti tarafından "Ev abiliği yaptım." şeklinde değiştirilmesini istedi.

Örgütle ilk tanışma yıllarının lise döneminde olduğunu belirten Sıtkı A, "Üniversite sınavlarına hazırlanmak için örgüte ait bir dershaneye gittim. Burada başarılı olamayınca örgüte ait olmayan başka bir dershaneye gittim. Bu süre içerisinde örgüte ait evlerde kaldım." dedi.

Sıtkı A, daha sonra Selçuk Üniversitesini 2012'de kazandıktan sonra Konya'ya geldiğini, burada da FETÖ'ye ait evlerde kalmaya devam ettiğini bildirdi.

Okuldan mezun olduktan sonra Kadınhanı ilçesinde örgüte ait bir okulda işe başladığını kaydeden Sıtkı A, "Daha sonra Konya merkezde bulunan Mevlana Üniversitesinde çalışmaya başladım. Hakkımda iddia edilen büyük bölge imamlığı veya küçük bölge imamlığı yaptığım suçlamalarını reddediyorum. Sadece kısa bir süre esnafa sohbet yaptım." şeklinde konuştu.

Tutuksuz yargılanan Ferit G. de örgütün haberleşme programları ByLock ve Kakaotalk'ın telefonunda yüklü olduğunu ancak hattın eşi adına kayıtlı olduğunu, eşinin ise şu an tutuklu bulunduğunu dile getirdi.

Daha sonra tutuksuz diğer sanıklar dinlendi.

Tutuklu sanıkların mevcut halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, tutuksuz yargılananların mal varlıklarının üzerindeki tedbir ve yurt dışı yasağının kaldırılmasını da kararlaştırdı.

Mahkeme heyeti, sanıkların ifadesi doğrultusunda gözaltına alınan 5 kişinin tutuklanarak, davaya dahil edilmesine hükmetti. Heyetin, dava kapsamında tutuksuz yargılanan 4 kişinin daha tutuklanmasına karar vermesiyle tutuklu sanık sayısı 179'a yükseldi.

Öte yandan, yargılanan 532 sanıktan 46'sının dosyası, dava kapsamından çıkarılarak devam eden başka davalarla birleştirildi. Böylece bu davada yargılanan sanık sayısı 486'ya düştü.

Duruşma, 5 Aralık salı gününe ertelendi.
Kaynak: AA