Saraydüzü Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Kurulu

Saraydüzü ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Kurulu gerçekleştirildi.

Kaymakamlık 15 Temmuz Şehitleri Toplantı Salonu'nda, Kaymakam Muhammed Serkan Şahin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda birliğin 2018 yılı tahmini bütçesi görüşülerek karara bağlandı.

Birliğin yeni bütçesinin hayırlı olması temennisinde bulunan Şahin, 2017 yılında köylerde verimli ve güzel çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Bu yıl KÖYDES ödeneğinin büyük bölümünü grup köy yollarına ayırmak suretiyle 15 kilometre asfalt yaptıklarını anlatan Şahin, "4 köyümüzün de içme suyu tesisini tamamladık. İl Özel İdaresi kaynağı ile muhtelif köylerimizin içme suyu, yol, kanalizasyon ve diğer altyapı ihtiyaçları için ayni ve nakdi yardımda bulunduk." dedi.

Sinop'ta bir ilki gerçekleştirerek köylerin çöp sorununu çözdüklerini belirten Şahin, şöyle devam etti:

"Milletvekilimiz Nazım Maviş'in destekleriyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan hibe edilen çöp konteynerleri köylerimize dağıtıldı. Çöp toplama aracı da Belediye Başkanlığımız aracılığıyla birlik başkanlığına tahsis edildi. Kurban Bayramı'ndan itibaren köylerimizin çöpleri program dahilinde toplanmaktadır. Destekleri ve katkıları için Sayın valimiz, milletvekilimiz, belediye başkanımız, il özel idaresi genel sekreterimiz, il genel meclis üyelerimiz, muhtarlarımız, birlik ve özel idare personelimize teşekkür ediyorum."

Şahin, yeni sezonda da aynı gayret ve özverili çalışma ile köylerin altyapı sorunlarını kamu kaynağını en etkin şekilde kullanarak çözmeye devam edeceklerini kaydetti.

Şahin, birliğe katkılarından dolayı İl Genel Meclis üyeleri Ali Orhanoğlu ve Osman Taşgın'a tel işlemeli Türk bayrağı, başarılı çalışmalarından dolayı da birlik müdürü ve özel idare sorumlusu Mustafa Gezen ile şantiye ekibine başarı belgesi verdi.

Kaynak: AA