Mesleğin Mutfağından Geldi Başkanlığa Talip Oldu
İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odasının 2018’in Ocak ayında yapılacak kongresinde başkanlığa aday olan Doğan Kılıç, göreve seçilmesi halinde ilk iş olarak kayıt dışı çalışmayı bitireceklerini, ekonomik destek anlamında kendi üyeleri için kefalet kooperatifi kuracaklarını söyledi.

“Kefalet kooperatifi kuracağız”
Lokantacılık mesleğinin mutfağından yetiştiğini ve 35 yılı aşkın süredir ekmeğini bu meslekten kazandığını vurgulayan Doğan Kılıç, 8 yıl da odada başkan vekilliği yaptığını belirterek, esnafın sorunlarını ve beklentilerini çok iyi bildiğini anlattı. Her esnafın zaman zaman ekonomik desteğe ihtiyaç duyduğuna dikkat çeken Kılıç, göreve geldikleri taktirde kredi kefalet kooperatifi kuracaklarını ifade etti.
Bu projenin kaynağının da hazır olduğunu belirten Kılıç, şöyle devam etti: “Odadaki hizmet sürem içerisinde odanın mali durumunu da düşünerek maaş almadım. Daha sonra toplu olarak aldığım maaş birikimimi yine odanın menfaatine kullanmak istiyorum. Kredi kefalet kooperatifi kurup aynı zamanda bir de hizmet aracı satın almak amacıyla bu parayı kaynak olarak tutuyorum.”
Sahada çalışma yürütürken adaylıktan çekildiği yönünde duyumlarla karşılaştığını belirten İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası Başkan Adayı Doğan Kılıç, “Bu söylentiler kasıtlı olarak ortaya atılıyor. Adaylıktan çekilmem kesinlikle söz konusu değildir. Her ilçeden geniş bir temsil sağlayacak şekilde yönetim kurulumuzu belirledik. Şeffaf bir yönetim oluşturduk. Sahadayız, çalışıyoruz. Göreve geldikten sonra da her zaman sahada, esnaf arkadaşlarımızın yanında olacağız. Esnaf yöneticilerinin görevi koltuğunda oturmak değil, hizmet üretip üyesinin yanında olmaktır. Biz de bu anlayışla çalışmalarımızı yürütüyoruz.” diye konuştu.
Açıklamalarının sonunda Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a teşekkür eden Kılıç, “Kent Konseyinde kurulan Esnaf Meclisinin başkanlık görevi 140 bin esnafı temsilen bana verildi.
Bu konuda desteğini esirgemeyen Sayın Başkanımız Sema Pekdaş’a teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.
