Kırklareli'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95. Yıl Dönümü

Kırklareli Valisi Çiftçi: 'Milletimizin şanlı tarihinden de anlaşılacağı gibi hiçbir dönemde birliğini ve beraberliğini bozmadan, tek vücut olarak vatanını ve milli değerlerini sonsuz bir inanç ve azimle müdafaa etmiştir.'

Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, Türk milletinin şanlı tarihinden de anlaşılacağı gibi hiçbir dönemde birliğini ve beraberliğini bozmadan, tek vücut olarak vatanını ve milli değerlerini sonsuz bir inanç ve azimle müdafaa ettiğini bildirdi.

Vali Çiftçi, Kırklareli'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümünün büyük bir sevinç ve gururla kutlandığını belirtti.

Bugünün Anadolu insanının onurunu, gururunu, din, vatan, millet ve bayrak sevgisini ve kahramanlıklarının gösterilmesi bakımından da önemli olduğunu ifade eden Çiftçi, mesajında şunlara yer verdi:

"Bu kutlamanın amacı, tarihin derinliklerine gidebilmek, o yıllarda yaşanan acıları anlayabilmek ve bu acılardan ders çıkarabilmektir. O gün bizlere bu acıları yaşatan küresel güçler geçen süre zarfında da boş durmamış, insanlarımızın huzurunu bozmak için akla hayale gelmeyen yöntemlerle bizi birbirimize düşürmek için uğraşmış, güçsüz düşürmek, dünya sahnesinden silebilmek için çaba sarf etmişlerdir. Milletimizin şanlı tarihinden de anlaşılacağı gibi hiçbir dönemde birliğini ve beraberliğini bozmadan, tek vücut olarak vatanını ve milli değerlerini sonsuz bir inanç ve azimle müdafaa etmiştir. Böyle önemli günlerimizi tarihten ders çıkartarak kutlamalıyız. Yeni nesillere tarihlerini tüm gerçekliği ile anlatarak, atalarının ne gibi fedakarlıklar yaparak, tek vatan, tek millet, tek devlet, tek bayrak anlayışıyla bu kazanımları elde ettiğini iyi idrak etmelerini sağlamalıyız."

Kaynak: AA