Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu Açıklaması

'Trabzonİran ticaretinin canlanması için her türlü fedakarlığa hazırız'.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Trabzon-İran ticaretinin canlanması için her türlü fedakarlığa hazırız." dedi.

Gümrükçüoğlu, Tebriz İş Heyeti'nde yer alan Tebriz Genel Vali Birinci Yardımcısı Ali Nevadad, İran-Türkiye İş Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Reza Kami ve beraberlerindeki heyeti makamında kabul etti.

Türkiye ile İran arasındaki ilişkilerin önemine dikkat çeken Gümrükçüoğlu, heyeti Trabzon'da ağırlamaktan ötürü memnuniyet duyduklarını söyledi.

Trabzon'un, İran'da Reşt ve Zencan'la kardeş şehir olduğunu anımsatan Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye kardeş ülke İran’ı çok sever ama bizim şehir olarak İran’a başka bir bağımız daha var. Tebriz ile de çok iyi ilişkilerimiz oldu. Hem burada Tebriz günleri yaptık hem de Tebriz’de Trabzon günleri gerçekleştirdik. Trabzonumuzun ve İran’ın tarihi limanları var. Benim çocukluğum ve gençliğimde Trabzon Limanı'ndan İran’a, İran’dan Trabzon Limanı'na sevkiyatları seyrede seyrede büyüdüm. Trabzon-İran ticaretinin canlanması için her türlü fedakarlığa hazırız."

Tebriz Genel Vali Birinci Yardımcısı Ali Nevadad ise Trabzon-Tebriz transit bağlantısının çok önemli olduğunu ve bunun tekrardan canlandırılması gerektiğini vurguladı

Nevadad, Tebriz’in 2018 yılında İslam Ülkeleri Kültür Başkenti olacağını hatırlatarak, Gümrükçüoğlu’nu heyetiyle birlikte etkinliklere davet etti.

Kaynak: AA