Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik Macaristan'da

Çelik, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakan Yardımcısı Magyar ile görüştü.

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Yardımcısı Levente Magyar, bir dizi ziyaret için Macaristan'a gelen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i kabul etti.

Bakanlık binasındaki görüşmeye, Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss'in yanı sıra Macaristan'ın Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz da katıldı.

Belediye Başkanı Çelik, görüşmenin ardından AA muhabirine açıklamasında, Kayseri'nin, Macaristan'ın ikinci büyük şehri Miskolc ile kardeş şehir olduğunu, iki şehir arasındaki ilişkileri geliştirmek için Macaristan'da bulunduklarını ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Magyar ile çok verimli görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesinin gerçekleştirmeyi planladığı, Beydeğirmeni Organize Besi Bölgesi'nde kurulacak biogaz enerji kütle santrali ve akıllı şehir uygulamalarıyla ilgili daha önce görüştükleri firmalarla bugün de temaslarda bulunduklarını belirten Çelik, "Diplomatik ilişkilerin gelişmesi için öncelikle ekonomik ilişkilerin daha önde gitmesi gerekiyor. Bu anlamda Kayserili şirketlerin Miskolc'te, Budapeşte'de ve Macaristan'da yatırım yapmaları ya da Macar firmalarının Kayseri'de yatırım yapmaları için altyapıyı oluşturmak belediyeler olarak bize düşüyor." diye konuştu.

Macaristan'ın Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz da Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in, Bakan Yardımcısı Levente ile görüşmesinin oldukça verimli geçtiğini bildirdi.

Çelik, yarın Macaristan Tarım Bakan Yardımcısı ve Miskolc Belediye Başkanı ile görüştükten sonra Miskolc'daki organize sanayi bölgesini ziyaret edecek.

Kaynak: AA