Bergamalı Kore Gazisi Son Yolculuğuna Uğurlandı

İzmir’in Bergama ilçesinde yaşlılığa bağlı nedenlerden hayatını kaybeden Kore Gazisi Şaban Çolak ( 90) son yolculuğuna uğurlandı.

Bergamalı Kore Gazisi Son Yolculuğuna Uğurlandı
Bergama’da yaşayan Kore Gazisi Şaban Çolak, dün yaşlılığa bağlı organ yetmezliği nedeniyle, Maltepe Mahallesi’ndeki evinde öldü. Evli ve 4 çocuk babası Çolak’ın Türk bayrağına sarılı cenazesi evin önünde helallik alınmasının ve dua okunmasının ardından askerlerin omuzunda Maltepe Camisi’ne getirildi.

Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Şaban Çolak, Bergama Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Cenaze törenine Dikili Kaymakamı Alper Faruk Güngör, Bergama Garnizon Komutanı Tankçı Albay Murat Sağlık, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Cenaze töreninin ardından bir açıklama yapan Bergama Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkan Yardımcısı Malul Gazi Uzman Çavuş Mesut Evci, “Kore Gazisi Şaban Çolak 1953 yılında Kore Savaşı’na katılmış ve sonrasında ülkesine dönmüş gazilik onurunu ebediyete intikal edene kadar devam ettirmiştir. Bergama Şehit ve Gazi Aileleri Derneği olarak gazimize rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz” diye konuştu.



Türk bayrağını oğlu Zeki Çolak teslim aldı

Kore Gazisi Şaban Çolak için şehir mezarlığında düzenlenen törenin ardından Bergama Garnizon Komutanı Tankçı Albay Murat Sağlık, Merhum Kore Gazisi Şaban Çolak’ın oğlu Zeki Çolak’a Türk bayrağı, Bergama Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkan Yardımcısı Malul Gazi Uzman Çavuş Mesut Evci de Şaban Çolak’ın fotoğrafını vererek baş sağlığı diledi.

Kore Gazisi Şaban Çolak’ın 1953 yılında Kore Savaşı’nın çıkmasıyla gönüllü olarak Kore’ye giden kafilede yer aldığı öğrenildi.
Kaynak: İHA