Gençlik Ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sultangazi Hamsi Festivali'nin Açılışına Katıldı

Kendisi de Rizeli olan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2. Sultangazi Yöresel Ürünler ve Hamsi Festivali’nin açılışına katıldı.

Gençlik Ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sultangazi Hamsi Festivali'nin Açılışına Katıldı
Sultangazi Belediyesinin desteğiyle Sultangazi Rizeliler Derneği ve Rize Dernekler Federasyonunca, Sultangazi Atatürk Bulvarı Etkinlik Alanı’nda bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Sultangazi Yöresel Ürünler ve Hamsi Festivali’nin açılışını Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak yaptı. Açılışa ayrıca AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, Sultangazi Kaymakamı Uğur Kalkar, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sultangazi Rizeliler Derneği Başkanı Hasan Başça ve vatandaşlar katıldı.



“Hepinizi Rize’ye bekliyoruz”

Açılış töreni öncesi stantları gezen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak yöresel ürünlerden tatmayı ihmal etmedi. Açılış konuşmaları bölümünde festivale katılanlara seslenen ve kendisi de Rizeli olan Bakan herkesi Rize’ye davet etti. Rize’nin yetiştirdiği önemli değerler olduğunu da sözlerine ekleyen Bakan Bak konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Biz Türkiye olarak her yöresiyle zengin bir mozaiğiz. Tek yüreğiz, tek milletiz, tek vatanız, tek bayrağız. Dolayısıyla bizi bir araya getiren bu değerlere büyük önem veriyoruz. Bu yöresel günlerin bir özelliği de herkesi Rize’ye davet etmek. Hepinizi Rize’ye bekliyoruz. Rize aynı zamanda yetiştirdiği değerlerle de önemli. Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi. Onunla Rizeliler olarak gurur duyuyoruz.”

“Maksat bir araya gelmek”

Törene katılan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay da bir konuşma yaptı. Sultangazi’de düzenlenen yöresel gün etkinlikleri için il derneklerinin yoğun bir talebi olduğun açıklayan Başkan Altunay, “Feshane günleri artık tarih oldu. Yerini Maltepe ve Yenikapı günlerine bıraktı. Sultangazi’de bu etkinlikleri ara dönemlerde yapamaz mıyız dedik. Malatyalılar geçen hafta buradaydı şimdi Rizeliler 10 gün burada. Akabinde Bitlisliler, Erzurumlular, Rumelililer, Adıyamanlılar var. Talepler geldikçe cevap vermeye çalışacağız. Maksat hemşehrilerimizle bir araya gelmek, maksat yöresel ürünleri tanıtmak, vatandaşlarımızın o ürünleri alabilmesi için fırsat sunmak. Bu festival 10 gün boyunca devam edecek. Geçen yıl 5 ton hamsi dağıttık. İnanılmaz bir teveccüh vardı” dedi.

Konuşmaların ardından Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ve diğer protokol üyeleri 2. Sultangazi Yöresel Ürünler ve Hamsi Festivali’nin açılışı yaptı.
Kaynak: İHA