Torbalı'daki Sünnet Şöleninde 115 Çocuk Erkekliğe Adım Attı

İzmir’in Torbalı ilçesinde, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına yönelik sünnet şöleni düzenlenerek 115 çocuk sünnet ettirildi.

Torbalı'daki Sünnet Şöleninde 115 Çocuk Erkekliğe Adım Attı
Torbalı ilçesinde, 7 Eylül Kurtuluş etkinlikleri kapsamında sünnet şöleninin bu yıl bu yıl ikincisi düzenlendi.

İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının erkekliğe ilk adım attığı şölende, 5-12 yaş arası 115 çocuk sünnet oldu. Sünnet olacak çocuklarının kıyafet ve hastane dahil tüm masrafları Torbalı Belediyesi tarafından karşılandı. Torbalı Belediyesi tarafından işletilen Hipodrom Kafe’nin bahçesinde düzenlenen etkinliğe aileler de yoğun ilgi gösterdi. İlçenin önde gelen bürokratlarının da katıldığı sünnet şöleninde çocuklar için eğlence parkı kurulup illüzyon gösterileri yapıldı. Yüzlerce kişiye tavuklu pilav dağıtılırken, sünnet çocuklarına da birer saat hediye edildi.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, sünnet şöleninin tam bir bayram havasında geçtiğine değinerek, “Sünnet, dinimizin önemli bir vecibesidir ve her erkek çocuğu için de özel bir anlam taşır. Bu yıl ikincisini düzenledik ve sünnet şölenimiz gelenekselleşme yolunda. Sizin için muhteşem bir organizasyon hazırladık. İnşallah önümüzdeki yıl çok daha güzelini sunarız.Çocuklarımız bizler için çok değerli, onları böyle mutlu görmek bizleri de mutlu ediyor. Sünnetlerini yaptırdığımız bu çocuklarımızın inşallah düğünlerinde de beraber oluruz” dedi.

Kaynak: İHA