Çankaya'da Kurban Kesim Yeri Her Gün İlaçlanıyor
Çankaya Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşların sağlıklı bir ortamda ibadetlerini gerçekleştirebilmeleri için kurban kesim alanında her gün ilaçlama çalışması yapıyor.

Bayram süresince de alanda ambulans, ilaçlama, hayvan kontrol ve zabıta araçları hazır bulunacak. Talep edilmesi halinde hayvanlara ultrason cihazı ile gebelik kontrolünün yapılacağı alanda, Çankaya Belediyesi’nin bu yıl kurduğu silahlı yakalama timi de hayvanların kaçma olasılığının önüne geçecek. Havalı calaska sisteminin kurulu olduğu alanda, hayvan gübreleri ve seyyar tuvaletler her gün düzenli aralıklarla temizleniyor.
Gün içinde 300 kesim yapılacak
Çankaya Belediyesinin 160 çadır kapasiteli alanında gün içinde 300 kurban kesimi yapabilecek. Belediyenin gerekli her biriminden personelin görev alacağı alanda 108 zabıta ekibi bulunacak. Ayrıca 5 bin araçlık otoparkı ile de Çankaya Belediyesi’nin kurban kesim alanı vatandaşların ulaşımı için de rahatlık sağlayacak.
