Otostopla Uludağ'a Kamp Yapmaya Geliyorlar

Türkiye’nin önemli kış turizmi merkezlerinden olan Uludağ, kampçıların akınına uğruyor.

Otostopla Uludağ'a Kamp Yapmaya Geliyorlar
Kamp ve doğa meraklılarının ilgi gösterdiği Uludağ’da 6-8 Ekim tarihleri arasında çeşitli illerden gelen gruplar kamp yapacak. Yaklaşık 150 çadır kurulması bekleniyor. Uludağ’ın Çobankaya mevkiini seçen kamp tutkunları 3 gün boyunca çadırlarda kalacak. 3 yıldır amatör olarak kamp atan Bahri Eraslan, "Dostlukları pekiştirmek ve eğlenceli bir doğa hayatı yaşamak için bir araya geliyoruz. Kamp ateşimiz, yeni dostlarımız, paylaşılacak yiyeceklerimiz, içeceklerimiz, birlikte söylenecek şarkılarımız var. Çok güzel bir hafta sonu geçirmeyi umuyoruz" dedi.

Kampın ücretsiz olduğunu söyleyen Eraslan, daha fazla insana kamp ve doğa sevgisi aşılamak için sosyal medyada kurdukları Kamp Günlüğü isimli grupta, kamp hayatına dair merak edilen her konuda insanların sorularını cevapladıklarını belirtti.

Otostopla gelecekler

Kampa, Sakarya, İstanbul, Kocaeli gibi illerin yanı sıra Türkiye’nin birçok şehrinden kamp tutkununun katılması bekleniyor. Şehir dışından Bursa’ya otostopla gelenler, şehir merkezinden yine otostopla Uludağ çıkacak. Otostopla Türkiye’nin bir çok yerini gezen Y. Ali Arslan, otostopun ve kamp yapmanın bir hayat tarzı olduğunu, bir kere o tadı aldıktan sonra bırakmanın imkansız olduğunu vurgulayarak, bütün kamp meraklılarını Uludağ beklediklerini iletti.

Uludağ yaz kış kampçıların gözdesi

Yıl boyunca yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği Uludağ, Türkiye’nin en önemli turizm noktalarından biri.
Kaynak: İHA