Toplu Taşımda Kış Dönemi Uygulaması

Büyükşehir Belediyesine bağlı Samsun Hafif Raylı Sistemi'nin (SAMULAŞ) tramvay ile ring hatlarında 15 Eylül'den itibaren kış sefer programlarının uygulanmasına geçeceği bildirildi.

SAMULAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, yeni düzenleme ile kış uygulaması kapsamında 15 Eylül Perşembe gününden itibaren tramvayların yoğun saatlerde 5 dakikada bir arayla hareket etmeye başlayacağı belirtildi.

Yaz döneminde 01.00 olan son tramvay hareket saatinin 23.45 olarak geriye alındığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Yine yarından itibaren Ondokuzmayıs Üniversitesi-Belediyeevleri arası hizmet veren E1 ekspres otobüslerinin servis sıklığı artırılarak, yoğun saatlerde 8 dakikada bir karşılıklı hareket sağlanacak. Yaz döneminde 23.30 olan son E1 ekspres otobüs hareket saati ise yeni uygulamada 23.00 olacak. Daha önce sadece yaz döneminde ortak işletilen Taflan-Belediyeevleri arası hizmet veren E2 ekspres otobüslerinin işletimi kış uygulamasında da SAMULAŞ ile Özel Halk Otobüsleri tarafından ortak yapılmaya devam edecek. Yaz uygulamasında 22.00 olan E2 son hareket saati, 20.00 olarak değiştirildi. E2 Ekspres otobüsleri 07.00-20.00 arası saat başı Taflan ile Belediye evlerinden karşılıklı olarak hareket edecek. Ring seferlerinde sadece R9-Demirkent-Tokatlıoğlu hattında ilave sefer eklendi. Diğer ringlerde herhangi bir program değişikliği yapılmamıştır.'

Kaynak: AA