Kayseri OSB'de Çevre Düzenleme Çalışmaları Kesintisiz Devam Ediyor

Kayseri OSB daha yaşanılabilir ve temiz bir çevre için hız kesmeden çalışmalara devam ediyor.

Kayseri OSB'de Çevre Düzenleme Çalışmaları Kesintisiz Devam Ediyor
Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, "Yaz mevsimi ile birlikte; toplum sağlığını tehdit eden uçkunlara karşı ilaçlama çalışmalarına hız verdik. Kayseri OSB çevre sağlığı çalışmaları kapsamında, son teknoloji ilaçlama makinesiyle; sinek ve sivrisineklerin üreme alanları, hem larva döneminde hem de uçkun dönemlerinde düzenli olarak ilaçlanmakta ve firmalardan gelen taleplere göre de acil müdahale edilmektedir" dedi.

Nursaçan, "Sanayicilerimizin ve vatandaşlarımızın rahat bir yaz dönemi geçirmeleri amacıyla işin en başında gerçekleştirdiğimiz bu ilaçlama çalışmaları ile daha sonra sorun olabilecek durumlara ilişkin şimdiden çözüm sağlamış oluyoruz. Kullandığımız tüm ilaçlar, Sağlık Bakanlığı tarafından, halk sağlığı alanında kullanılmasına ruhsat verilmiş ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından da onaylanmış ilaçlardır" ifadesinde bulundu.

Nursaçan, "Kayseri OSB sınırları içerisinde, 2016 yılı düzenleme çalışmaları kapsamında yaklaşık 40.000 m2’lik park alanın peyzaj çalışması devam etmekte olup, şuan itibariyle planlanan işin yarısı tamamlanmıştır. Yıl sonu itibariyle de kalan kısmın peyzajı bitirilerek Bölgemizdeki yeşil alan miktarını hızla artırmaya yönelik çalışmalar devam edecektir. Kavşaklardaki peyzaj çalışmaları kapsamında ise bu yıl 8.500 adet mevsimlik çiçek ve çalı türü bitki dikimi gerçekleştirilmiştir." dedi.

Kaynak: İHA