Demokrasi Ve Şehitler Mitingi'ne Doğru

Vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasi parti liderlerini 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne davet etmesini olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, 7 Ağustos'ta Yenikapı'da düzenlenecek 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne katılarak birer konuşma yapmaları için davet göndermesini vatandaşlar önemli bir gelişme olarak değerlendirdi.

Taksim Meydanı'ndaki 'demokrasi nöbetine' katılmak için Kahramanmaraş'tan gelen Hacı Bilginer, pazar günü düzenlenecek mitingi olumlu bulduğunu söyledi. Muhalefet liderlerinin bu mitinge katılması çağrısını dile getiren Bilginer, 'Muhalefet partilerinin de gelmesini talep ediyoruz. Devlet Bahçeli'nin bu mitinge katılacağını biliyorum. Umarım Kılıçdaroğlu da gelir, memnun eder. Bu vatan için, vatan hizmeti sayılır. Şehir dışından da çok katılım olacağını düşünüyorum.' diye konuştu.

Emekli, 63 yaşındaki Sıtkı Salma da mitingin yapılmasını gerekli olduğunu belirtti. Mitingin düzenlenmesini ve muhalefet liderlerinin bu mitinge davet edilmesini olumlu bulan Salma, 'Bu tür etkinliklerin yapılması lazım. Türkiye için ne yapılacaksa yapılsın. Bu sayede toplum bir arada olur, birlik beraberlik olur. Tüm siyasi partilerin birleşerek bu işleri çözmesi lazım. Tümünün ülkenin yararı için çalışmaları gerekiyor.' ifadelerini kullandı.

- 'Liderlerin davet edilmesi bizi çok sevindirdi'

Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ni 'çok güzel' bir etkinlik şeklinde niteleyen Müzeyyen Sevindik, 'Bu tür faaliyetlerin daha da çoğaltılması lazım. Liderlerin davet edilmesi bizi çok sevindirdi. Daha güzel oldu. Her zaman bir bayrak bir vatan. Bu darbe girişimi oldu hepimiz bir araya geldik. Allah bir daha böyle darbeler göstermesin.' şeklinde konuştu.

Kısıklı'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konutunun önünde bekleyişine devam edenlerden 65 yaşındaki Tahsin Ulusoy da darbe girişimine karşı ideolojilerin bir kenara bırakılmasını istedi.

Darbe girişiminin dış güçler tarafından planlandığını öne süren Ulusoy, 'Haçlı ile savaşıyoruz. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da mitingde görmek isteriz. Bugün milletin yanında olmayacaklarsa ne zaman olacaklar.' diye konuştu.

- 'Vatan millet için herkes orada olmalı'

Hüseyin Çelebi ise, 'Herkes orada olmalı. Parti liderlerinin hepsini orada görmek isteriz. Vatan millet için mutlaka orada olmalılar.' dedi.

İş kadını Vildan Çelik (53) ise darbe girişimi olayının partiler üzeri bir durum olduğunu söyledi. Çelik, 'Ülkenin bağımsızlığı, demokrasi ve milli egemenlik için tüm partilerin Yenikapı'daki mitingde olması lazım. Bir AK Partili olarak bunu isterim çünkü sahada tüm seçmenler bir arada. Ülkücüsü, CHP'lisi de Kısıklı'da, liderleri neden bir arada olmasın ki?' ifadelerini kullandı.

15 Temmuz'dan itibaren her gün demokrasi nöbeti için Kısıklı'ya geldiğini aktaran 14 yaşındaki Muhammed Yuşa Erdem ise, 'Ülke meselelerinde kavga, ayrım olmamalı. Ben ailemle Yenikapı'da olacağım. Farklı partilileri ve onların liderlerini de orada görmek istiyorum.' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA