Marmara Depreminde Hayatını Kaybedenler Sakarya'da Anılacak

Sakarya'da 17 Ağustos 1999'da meydana gelen Marmara depreminde hayatını kaybedenler, 17 Ağustos Deprem Şehitliği Anıtı önünde anılacak.

Serdivan Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, son yüzyılın en büyük felaketlerinden birinin yaşandığı ve binlerce vatandaşın hayatını kaybettiği 17 Ağustos depreminin üzerinden 17 yıl geçtiği hatırlatıldı.

Belediye tarafından şehitler için anma programı düzenleneceği ifade edilen açıklamada, Serdivan Mezarlığı girişindeki 17 Ağustos Deprem Şehitliği Anıtı önündeki programın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayacağı ifade edildi.

Açıklamada, felakette hayatını kaybedenler için dua edileceği ve program sonunda helva dağıtılacağı belirtilerek, 'Birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma duygularının had safhaya ulaştığı bugünlerde, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anmak için tüm Sakaryalıları 17 Ağustos saat 11.00'de Deprem Şehitliği önündeki programa davet ediyoruz.' ifadelerine yer verildi.

Sakarya İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneğinden (SİMDER) yapılan açıklamada ise dernek olarak 17 Ağustos 1999 depreminin yıl dönümünde Sakarya'da hayatını kaybeden 3 bin 891 kişinin ruhlarına ithaf edilmek üzere okunan hatimlerin ve Yasin-i Şerif'lerin duasının yapılacağı aktarıldı.

Açıklamada, ayrıca şunlar kaydedildi:

'16 ağustos saat 22.00'den itibaren Demokrasi Meydanı'nda başlayacak olan program, deprem sürecinde çekilmiş fotoğraflardan oluşan slaytlar, filmlerden bölümler, Kuran-ı Kerim tilaveti, konuşmalar ve saat 03.02'de yapılacak dua ve ikram ile sona erecektir. Devletimizin okullarında eğitim görmüş imam hatipliler olarak, deprem şehitlerimizi dua ve Kur'an-ı Kerim ile anmayı bir görev bilmekte ve bu sorumluluğu bundan sonraki yıllarda da devam ettirmeyi planlamaktayız. Bu süreçte ve yapacağımız anma programında, tüm hemşehrilerimizi yanımızda görmek isteriz.'

Kaynak: AA