Demokrasi Nöbetindeki Fotoğraflar Sergilenecek

Merkezefendi Belediyesi, tarihe tanıklık eden fotoğrafları sergileyecek.

Merkezefendi Belediyesi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı başlatılan demokrasi nöbeti ve darbe girişimi günü yaşananlara yönelik tarihe tanıklık eden fotoğraflardan sergi açacak.

Belediyeden yapılan açıklamada, 15 Temmuz gecesi FETÖ tarafından Türkiye'nin milli iradesine karşı gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'meydanlara çıkın' çağrısı üzerine, milletin meydanlara çıkmasıyla püskürtüldüğü hatırlatıldı.

Darbe girişimi sonrası meydanlara inen Türkiye'nin, 'darbeye hayır' dediği ve günlerce demokrasi nöbeti tuttuğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'15 Temmuz gecesinden 10 Ağustos'a kadar, gündüz işe giden milyonlar, gece de sabaha kadar demokrasi nöbeti tuttu. Belediye tarafından demokrasi nöbetinde ve darbe girişimi günü yaşananlara yönelik tarihe tanıklık eden fotoğraflardan sergi açılacak. Demokrasi nöbetine katılanlardan gelecek en özel kareler bu sergide bir araya getirilecek. Fotoğraf göndermek isteyen Denizlililer, Merkezefendi Belediyesinin kurumsal Facebook ve Twitter adresinden fotoğraflarını yollayabilecek. Fotoğraflar, göndericilerin isimleriyle sergilenecek.'

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, 15 Temmuz gecesi milli iradeye FETÖ tarafından darbe girişimi yapılmak istendiğini ama Türk milletinin, milli iradesine sahip çıkarak bu girişimi püskürttüğünü belirterek, 'Merkezefendi Belediyesi olarak demokrasimiz için tutulan nöbetlerde çekilen en güzel fotoğraflardan sergi açacağız. Tüm vatandaşlarımızın çektikleri en güzel fotoğraf karelerini göndererek sergimize katkı sunmalarını istiyoruz.' dedi.
Kaynak: AA