Sakarya'da 'Şehrin Yeni Giriş Kapısı Projesi'

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu: 'Bundan böyle E5 yolunu kullanarak İzmit yönünden gelen araçlar, 32 Evler mevki ve direkt Serdivan üzerinden şehre girebilecek'.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 'Bundan böyle E-5 yolunu kullanarak İzmit yönünden gelen araçlar, 32 Evler mevki ve direkt Serdivan üzerinden şehre girebilecek.' dedi.

Toçoğlu, 'Şehrin Yeni Giriş Kapısı Projesi' kapsamında Hızırilyas Tepesi mevkisinde devam eden zemin düzenleme çalışmalarını inceledi.

Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı ekiplerinden proje hakkında bilgi alan Toçoğlu, ulaşımda alternatif seçenekleri arttıracak, bunun yanında şehir merkezine girişlerde kullanılacak önemli bir arterin sözünü daha önce paylaştıklarını söyledi.

'Şehrin Yeni Giriş Kapısı Projesi' kapsamında 32 Evler mevki ve Saski Hızırilyas Tesisleri arasında yeni bir bağlantı yolu açtıklarını bildiren Toçoğlu, 'Bundan böyle E-5 yolunu kullanarak İzmit yönünden gelen araçlar, 32 Evler mevki ve direkt Serdivan üzerinden şehre girebilecek. Ekiplerimiz 950 metre uzunluğa sahip olacak bu arterde zemin düzenleme işlemlerini gerçekleştiriyorlar.' diye konuştu.

Zeki Toçoğlu, altyapı çalışmalarının ardından proje sürecini devam ettireceklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

'35 metre genişliğe sahip olacak bu yol, 32 Evler bölgesinde başlattığımız yeni bulvara bağlanacak. Şehrin bu bölgesi için entegre bir ulaşım ağı kuruyoruz. TÜVASAŞ bölgesinden Esentepe hattına geçişler, yine Arifiye-32 Evler hattından Kampüs ve Serdivan hattına ulaşım artık yeni giriş kapısıyla daha kolay bir hale geliyor. Şehrimize şimdiden hayırlı olsun.'
Kaynak: AA