İSO'nun 'Türkiye'ye Güvenenler, Türkiye'de Üretenler' Konulu Toplantısı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker: 'AB ülkelerinin birçoğunda Türkiye ile ilgili farklı bir algı var. 'Biz darbeye karşıyız' diyor daha sonra amalı, fakatlı bir sürü cümle kurup başka şeyler söylemeye çalışılıyor. Bu Türkiye'ye haksızlıktır'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, 'AB ülkelerinin birçoğunda Türkiye ile ilgili farklı bir algı var. 'Biz darbeye karşıyız' diyor daha sonra amalı, fakatlı bir sürü cümle kurup başka şeyler söylemeye çalışılıyor. Bu Türkiye'ye haksızlıktır' dedi.

Eker, İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) düzenlediği 'Türkiye'ye Güvenenler, Türkiye'de Üretenler' konulu toplantının açılışında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesi yapılmaya çalışan şeyin bir yönetim değişikliği olmadığını belirterek, 'O gece yapılmak istenen Türkiye'nin çökertilmesiydi. Türkiye tüm kurum ve kuruluşlarıyla çökertilsin, kaosa sürüklensin ve uluslararası müdahalelere açık hale gelsin. Yapılmak istenen buydu. Başka türlü milletin kalbi olan parlamentonun F-16 savaş uçaklarıyla bombardıman altına alınması mümkün değildi.' diye konuştu.

Milletin 15 Temmuz gecesi demokrasiye, insan haklarına, milli iradeye, hukukun üstünlüğüne sahip çıktığını ve darbenin karşısında durduğunu dile getiren Eker, şunları kaydetti:

'Peki bu değerler aslında AB'nin üzerine bina edildiği evrensel değerler değil mi? Türkiye'de milyonlarca insan demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü için mücadele ettiğinde bu nasıl oluyor da başka formda algılanıyor? AB ülkelerinin birçoğunda Türkiye ile ilgili farklı bir algı var. 'Biz darbeye karşıyız' diyor daha sonra amalı, fakatlı bir sürü cümle kurup başka şeyler söylemeye çalışılıyor. Bu Türkiye'ye haksızlıktır. Türkiye'nin sahip olduğu demokratik değerlere ve uğruna mücadele verdiği değerlere haksızca bir yaklaşımdır.'

Olan bitenin doğru anlatılma mecburiyetinin bulunduğunu aktaran Eker, 'AK Parti'nin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısıyım ve İstanbul Milletvekiliyim. Meclisteki Dışişleri komisyonumuzun marifetiyle heyetler oluşturduk. CHP'den, MHP'den ve AK Partiden Milletvekillerini 5 ülkeye gönderdik. Geçen hafta ABD, İngiltere, Belçika ve Fransa'ya gitti. Bir heyetimiz şu anda Kanada'da. Dönen arkadaşların heyet başkanlarını bizzat davet ettim, görüştüm. Hepsi bize; bunun süreklilik arzetmesi ve mutlaka bu ekipler içerisinde iş adamlarının da olmasının elzem olduğunu söylüyor.' şeklinde konuştu.

Eker, karşılaşılan her krizin nasıl fırsatlar içeriyorsa burada da Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı bu menfur, vahşi, haince darbe teşebbüsünü milletin faydasına nasıl çevirileceğinin düşünülmesi gerektiğini vurguladı.

Mehdi Eker, toplantıya katılan işadamlarına hitaben ise 'Şirket olarak, partnerleriniz, muhattaplarınız ve ortaklarınızla yapacağınız ilişkileri belirli düzeye getirilmesi ve anlatılmasıdır. Bizden istenecek yardım anlamında ne varsa sunmaya hazırız. Bu heyetleri bundan sonra da devam ettireceğiz, sizlerin de yer almasını istiyoruz. Türkiye'nin uzun aydınlıklara kavuşması sizin çabanıza bağlı.' diye konuştu.

Kaynak: AA