Irak Türkmenleri Tedavi İçin Türkiye'ye Getirildi

Dışişleri Bakanlığı: 'DAEŞ'in, Irak'ın Tazehurmatu nahiyesine yaptığı saldırıda yaralanan 38 Iraklı Türkmen, 10 Ağustos'ta tedavi için Türkiye'ye getirildi'.

Terör örgütü DAEŞ'in Irak'ın Tazehurmatu nahiyesine yaptığı saldırıda yaralanan 38 Iraklı Türkmen'in, tedavi edilmek üzere Türkiye'ye getirildiği bildirildi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, DAEŞ terör örgütünün, 9 Mart'ta Kerkük’ün Tazehurmatu nahiyesine yaptığı ve kimyasal maddeler de kullanıldığı belirtilen saldırıda yaralanan toplam 105 Iraklı Türkmen'in iki ayrı grup halinde Türkiye'ye getirilerek tedavi edildiği hatırlatıldı.

Aynı saldırıda yaralanan 38 Iraklı Türkmen'in de 10 Ağustos'ta, beraberlerindeki 13 refakatçiyle Türkiye'ye getirilerek Polatlı Devlet Hastanesine yatırıldığı kaydedilen açıklamada, 'Soydaşlarımızın gerekli tetkik ve tedavilerine uzmanlarımız gözetiminde derhal başlanmıştır. Türkiye, Irak Türkmenlerinin yanında olmaya devam edecektir.' ifadeleri kullanıldı.

Terör örgütü DAEŞ, Kerkük'ün Tazehurmatu kasabasına mart ayında içinde bir tür kimyasal madde içeren katyuşa ve havan füzeleri ile saldırı düzenlemişti. Saldırıda 2'si çocuk 4 kişi hayatını kaybetmiş, 4 bin sivil yaralanmıştı.

Kaynak: AA