Demokrasi Nöbetinde Dostluklar Da Yemekler De Paylaşılıyor

İzmir’de binlerce kişi, günlerdir devam eden demokrasi nöbetini tutmaya devam ediyor. Konak Meydanı’nı dolduran vatandaşlar arasında yeni dostluklar da gelişiyor.

Demokrasi Nöbetinde Dostluklar Da Yemekler De Paylaşılıyor
İzmir Konak Meydanı’na 15 Temmuz darbe girişiminin ardından her akşam adeta akın eden vatandaşlar, bugün de alanı doldurdu. Ellerinde Türk bayraklarıyla türküler söyleyen, şehitler için dualar eden vatandaşlar arasında yeni dostluklar da oluştu. Sabahın ilk ışıklarına kadar meydanda kalan vatandaşlar hem sohbet ediyor hem de evlerinden getirdikleri yiyecekleri birbirleriyle paylaşıyor.

“Yeni insanlar tanıdım”

Demokrasi nöbeti sırasında yeni arkadaşlar edindiğini belirten Elif Çelik isimli vatandaş, “Başından beri demokrasi nöbetine katılıyoruz. Evden getirdiğimiz yiyecekleri arkadaşlarla paylaşıyoruz. Bugün yer bulamadığım için bu tarafa geldim. Yeni insanlar tanıdım, arkadaşlarımı çok sevdim” derken, Çelik ile yeni tanışmasına rağmen güzel bir dostluk kurduklarını ifade eden Hacer Kiraz ise, “Bugün yine demokrasi nöbetine geldik. Bayrak sallıyoruz, Türkiye’ye sahip çıkıyoruz, dostluklar kazanıyoruz” diye konuştu.

“Bir elimde bayrağım, bir elimde Kur’an’ım, arkada Recep Tayyip Erdoğan’ım”

Adeta ana-baba günü olan Konak Meydanı’nda elinde Türk bayrağı ile türküler söyleyen Gürsen Peke de, “Bir elimde bayrağım, bir elimde Kur’an’ım, göğsümde imanım, arkada Recep Tayyip Erdoğan’ım. Allah benden ömür alsın, Recep Tayyip Erdoğan’ıma versin. Bir ay da olsa gelirim, bir sene de olsa gelirim. Recep Tayyip Erdoğan nerede, biz de oradayız” dedi.

Fırat Turgut isimli vatandaş, “Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasındayız. Her zaman yanındayız. Her zaman da yanında olacağız” derken, engelli birey Alp Can Eşier Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı çok sevdiğini belirterek onun için şarkı söyledi.

Kaynak: İHA