Muş'ta İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Muş Valisi Yavuz: “Bu şehrin meşru valisi benim. Bana karşı yapılan her türlü yasadışı tavır darbe girişimidir, hukuk dışıdır.”

Muş'ta İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Muş Valisi Seddar Yavuz başkanlığında yapıldı.

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıda konuşan Vali Yavuz, askeriye içerisinde yapılanmış Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarının, cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya çalıştığını söyledi.

Herkesin Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne sahip çıkması ve illegal yapılanmaya karşı etkin bir mücadele göstermesi gerektiğini kaydeden Yavuz, 'Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan ya da ve bunlara destek veren kişilere yönelik çalışmalar devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti Devletine kast eden her kim olursa olsun bunun hesabı mutlaka sorulacaktır. Demokrasilerde meşruiyet halktan yani sandıktan gelir. Eğer siz bir değişiklik yapacaksanız bunun yolu siyasi mücadeledir, alanlardır, meydanlardır, sandıktır. Sandıkta yenemediğinizi silahla, cebir şiddet kullanarak yenemezsiniz.' diye konuştu.

Kamu yatırımlarının gerçekleştirilmesi ve hizmetlerin yapılması esnasında işbirliği ve yardımlaşmanın arttırılmasına önem verdiklerini kaydeden Yavuz, şunları kaydetti:

'2016 yılında ilimizde şu ana kadar 606 proje planlandı. Yıl içerisinde proje sayımız artmaktadır. Bu projelerden 44 tanesi tamamlandı, 134 tanesi de devam etmektedir. 63 projemiz ihale aşamasında ve 323 projemize de başlanıldı. 2016 yılında şu ana kadar ilimizdeki yatırımlarda 50 milyon 918 bin 443 lira harcama yapıldı. Kentte inşaat mevsiminin kısa olması nedeniyle fizibilite çalışmalarının, etüt, proje ve ihalelerin zamanında yapılması hususunda herkesin daha gayretli olması gerekiyor. Henüz ihale aşamasında olan ve başlanmayan projelerin hayata geçirilmesi için gerekli iş ve işlemlerin süratle yerine getirilmesi gerekiyor.'

Kaynak: AA