İzmir Büyükşehir Belediyesinde Yolsuzluk Davası

İzmir Büyükşehir Belediyesindeki yolsuzluk iddialarına ilişkin 129 sanığın tutuksuz yargılandığı dava, Anayasa Mahkemesine yapılan başvuruya ilişkin incelemenin devam ettiği gerekçesiyle ertelendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesindeki yolsuzluk iddialarına ilişkin 129 sanığın tutuksuz yargılandığı dava, Anayasa Mahkemesine yapılan başvuruya ilişkin incelemenin devam etmesi nedeniyle ertelendi.

İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuksuz sanıklardan bazıları hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı Tamer Bulam, Anayasa Mahkemesine yazılan müzekkere kararıyla ilgili gerekçeli kararın henüz açıklanmadığını belirtti.

Taleplerinin sorulması üzerine söz alan sanık avukatı Mahmut Yılmaz, Anayasa Mahkemesinin kararını beklemeye gerek olmadığını savunarak, esas hakkındaki mütalaası için dosyanın cumhuriyet savcısına verilmesini ve müvekkillerinin beraatini istedi.

Sanık film yönetmeni Faik Ahmet Akıncı ise bu davaya neden dahil edildiğini bilmediğini ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile çalışmadığını söyleyerek, 'Bu çok kötü bir film senaryosu, bu davayı hangi senariste götürseniz film çekmeyi kabul etmez. Bir deli bir kuyuya taş attı, 40 akıllı çıkarmaya çalışıyor. Beni bu davaya koyan bütün polisler şimdi yargılanıyor. Ben burada neden yargılanıyorum bilmiyorum, davadan çıkmak istiyorum.' dedi.

Mahkeme Başkanı Bulam, Anayasa Mahkemesi kararının beklenmesi gerektiğini belirterek duruşmayı erteledi.
Kaynak: AA