Vali Büyük Gazetecilere Veda Etti

Adana Valisi Mustafa Büyük, basın mensuplarına yaptığı veda konuşmasında "Geldiğim zamanki biraz elektrikli, tartışmalı ortamları daha huzurlu, rahat bir ortama dönüştürmekten büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

Vali Büyük Gazetecilere Veda Etti
Valiler kararnamesinin imzalanmasının ardından merkeze atanan Adana Valisi Mustafa Büyük, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde (ÇGC) basın mensuplarıyla bir araya geldi. ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ve derneğin yönetim kurulu üyelerinin de aralarında bulunduğu gazetecilerle sohbet eden Vali Büyük, görev yaptığı 2 yıllık sürecin çalkantılar ve terörle mücadele nedeniyle zor bir süreç olduğunu ancak bu dönemi iyi geçirdiklerini ifade etti.

Toplumsal barış ve huzuru sağlama adına çaba sarf ettiklerini ve başarılı olduklarını anlatan Vali Büyük, "Milletin gönlünde yer edinmek çok daha önemli bir şey. Çalıştığımız yerin sözde değil özde hemşehrisiyiz. Görev süresince her yönüyle değerli bulup, Adana’nın iyiliği için çaba sarf ettim. Güzel hatıralarımız var, müteşekkiriz. Geldiğim zamanki biraz elektrikli, tartışmalı ortamları da daha huzurlu, rahat bir ortama dönüştürmekten de büyük mutluluk duyuyorum. Şu an herkes hiçbir endişe duymadan her türlü faaliyeti burada rahatlıkla yapabilecek durumda. Sadece terör ve terörü destekleyenlerle ilgili mücadelemizde hiçbir şeyimiz yok ama onun dışında farklı düşünceler, farklı görüşler, kendilerini ifade edebilecek bir ortam olma durumundadır. Onun zeminini sağlama durumundayız biz. Bu süreç içerisinde gördünüz, hiçbir şeye mani olmadık, engel olmadık. Toplumun değer yargılarıyla, huzurunu tehdit etmeyen her türlü barışçıl hareket bizim hoşumuza gitse de gitmese de, bize aykırı gelse de farklı düşünceler de olsa biz onları anlayışla karşılama durumundayız. Devletin de yapması gereken odur" şeklinde konuştu.

Vali Büyük, gazetecilerle yaptığı sohbetin ardından hatıra özçekimi yaptı.
Kaynak: İHA