Singapur'un Ankara Büyükelçisi Selverajah'dan, Vali Düzgün'e Ziyaret

Singapur’un Ankara Büyükelçisi A Selverajah, Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ü ziyaret etti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Singapur Büyükelçiliği Başkatibi Jeremy Low ile gelen konuğunu Valilik girişinde karşılayan Düzgün, ziyarette yaptığı konuşmada, Büyükelçi Selverajah'ı Kayseri’de misafir etmekten duyduğu memnuniyeti belirtti.

Düzgün, Büyükelçi'nin Kayseri’deki programlarının verimli ve güzel geçmesini temenni ederek, 'Kayseri’yi de ticareti, sanayisi, turizmiyle ve kültürüyle tanımış olursunuz.' değerlendirmesinde bulundu.

Kayseri'nin, Türkiye Cumhuriyetinin tam merkezi konumunda yer alan ticareti ve sanayisi gelişmiş bir il olduğunu ifade eden Düzgün, kentin son dönemlerde özellikle Erciyes Kayak Merkezi, Selçuklu eserleri ve Kapadokya’ya yakınlığı ile turizmde de mesafe aldığını kaydetti.

Kente yaklaşık 700'ün üzerinde firmanın, dünyanın dört bir tarafına ihracat gerçekleştirdiğini ifade eden Vali Düzgün, 'Singapur’un da en önemli özelliklerinden birisi ticaret ülkesi olmasıdır. Coğrafi açıdan küçük olsa da işlem hacmi bakımından dünyanın birçok ülkesinden öndedir. Kayseri ile Singapur arasında ticari ilişkilerin giderek artmasını diliyorum.' görüşünü paylaştı.

Vali Düzgün, Selverajah'a Kayseri’nin sağlık turizmi alanında da söz sahibi olabileceğini anlatarak, hem sağlık turizmi hem de petro kimya ile diğer sanayi alanları üzerinde işbirliği yapılabileceğini ifade etti.

Selverajah ise Düzgün'e nazik karşılamasından dolayı teşekkür ederek, ziyaretin karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi açısından önem taşıdığına işaret etti.

Türkiye’ye yerleşen ilk Singapur Büyükelçisi olduğuna dikkati çeken Selverajah, yerleşik olarak Türkiye’de yaşadığı için Anadolu'nun diğer ilerini de gezdiğini belirtti.

Gelecek dönemde iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin daha da gelişmesini ümit ettiklerini belirten Selverajah, Düzgün’ün kendisine verdiği bilgilerin önemli olduğunu ve ilişkilerin daha da geliştirilebilmesi adına bu bilgilerden faydalanacaklarını kaydetti.

Vali Düzgün, Valilik Şeref Defterini de imzalayan Selverejah ziyareti anısına Kültepe’de çıkartılan tarihi eserlerden Asur Kralı’na ait meyve tabağının replikasını hediye etti.

Kaynak: AA