Muğla'da İlk İftar

Muğla'da kurulan iftar çadırlarında Muğla sakinleri ve tatilciler orucunu açtı.

Muğla'da kurulan iftar çadırlarında vatandaşlar ve tatilciler, birlikte orucunu açtı

Menteşe Belediyesi tarafından Eski Garaj alanına kurulan iftar çadırında uzun kuyruk oluşturan vatandaşlara Muğla Valisi Amir Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Profb. Dr. Mansur Harmandar ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, yemek dağıttı.

Çadırda vatandaşların yanı sıra, üniversite öğrencileri ve kentteki tatilciler de iftar yaptı.

Vali Çiçek, yaptığı açıklamada, rahmet, mağfiret ve bereket ayı olan Ramazanı birlikte idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Ramazanın, sevginin, kardeşliğin en önemlisi de dayanışmanın ve paylaşmanın yoğun yaşandığı mübarek bir ay olduğunu belirten Çiçek, barış, sevgi, hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışmanın yaşandığı, kardeşlik ve sevgi bağlarının her zamankinden daha fazla hissedildiği bir Ramazan ayı geçirme temennisinde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün ise, Ramazan ayında toplumsal hayatta paylaşmanın, dayanışmanın, yardımlaşmanın arttığını dile getirdi.

Ramazan ayında yardımlaşma ve dayanışma, birlik ve beraberlik duygularının en yoğun şekilde yaşandığını vurgulayan Gürün, 'On bir ayın sultanı kabul edilen Ramazan ayı, tüm insanların birbirini anlaması için iyi bir fırsattır.' diye konuştu.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş de, Ramazan ayındaki yardımlaşma ve toplu iftar açma geleneklerini yaşatmaya çalıştıklarını söyledi.

Gümüş, Ramazan dolayısıyla Eski Garaj alanında çadır kurduklarını ve her gün ihtiyaç sahiplerine iftar vereceklerini dile getirdi.

Ramazan boyunca çeşitli eğlencelerin de düzenleneceğini belirten Gümüş, şunları kaydetti:

'Geleneksel Ramazan eğlencelerimizi bu yıl da yapacağız. Eğlencelerimizde Hacivat-Karagöz oyunu, sihirbazlık gösterileri, palyaço ve zeybek oyunları gibi çeşitli etkinliklerimiz olacak. Kent merkezinin yanı sıra kırsal mahallelerde yapılacak bu eğlencelerimiz ile çocuklarımızın ve ailelerimizin de güzel vakit geçirmelerini sağlayacağız.'
Kaynak: AA